Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Φιλοκυβερνητική Υeni Safak ανήσυχη: «Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να συγκεντρώνουν όπλα στην Αλεξανδρούπολη!

Η παρουσία των ΗΠΑ στην Αλεξανδρούπολη ενοχλεί την φιλοκυβερνητική εφημερίδα στην Τουρκία - Τι υποστηρίζει απόστρατος ταξίαρχος για μια στρ...





Η παρουσία των ΗΠΑ στην Αλεξανδρούπολη ενοχλεί την φιλοκυβερνητική εφημερίδα στην Τουρκία - Τι υποστηρίζει απόστρατος ταξίαρχος για μια στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας κατά της Ελλάδας μέσω Θράκης

Σύμφωνα με τοpameevro.gr, η παρουσία των ΗΠΑ στην Αλεξανδρούπολη ενοχλεί την Τουρκία, με τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ να επαναφέρουν κάθε τόσο στην επιφάνεια θέματα που σχετίζονται με την ενίσχυση της αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας στην περιοχή.

Με τίτλο : «Νέα συσσώρευση (οπλισμού) στην Αλεξανδρούπολη» η εφημερίδα Yeni Safak αναφέρεται στον πρόσφατο ελλιμενισμό του γιγαντιαίου αμερικανικού μεταγωγικού πλοίου ARC Endurance, στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, όπου , ξεφόρτωσε περισσότερα από 2.500 στρατιωτικά οχήματα και εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένων τανκς και οχημάτων μεταφοράς προσωπικού.

«Οι ΗΠΑ που πραγματοποιούν στρατιωτικές δραστηριότητες σε πέντε περιοχές της Ελλάδας, Σκύρο, Σαλαμίνα, Καστέλι, Καλαμάτα, Ανδραβίδα, συνεχίζουν να αναπτύσσουν στην Αλεξανδρούπολη, την οποία χρησιμοποιούν ως κέντρο επιμελητείας. Το γιγάντιο μεταφορικό πλοίο «ARC Endurance», που έδεσε στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης το περασμένο Σαββατοκύριακο, ξεφόρτωσε περισσότερα από 2.500 στρατιωτικά οχήματα και εξοπλισμό. Έγινε γνωστό πως μετά την αναχώρηση του πλοίου, θα επιστρέψει στην Αλεξανδρούπολη φορτωμένο με νέο στρατιωτικό εξοπλισμό» σημειώνει.

Στην εφημερίδα μίλησε ο απόστρατος ταξίαρχος Φαχρί Φρενέλ, ο οποίος σχολίασε την έντονη δραστηριοποίηση των ΗΠΑ στην Ελλάδα. «Οι Αμερικάνοι δίνουν το μήνυμα πως θα προστατεύσουν την Ελλάδα από την Τουρκία, με τις βάσεις και τον εξοπλισμό που εγκατέστησαν εκεί» δήλωσε ο Φρενέλ, συνεχίζοντας : «Δεν υπάρχουν ρήτρες στις διμερείς συμφωνίες που επιτρέπουν την Ελλάδα να χρησιμοποιήσει την εν λόγω δύναμη των ΗΠΑ κατά της Τουρκίας. Όμως σε μια πιθανή ένταση και χερσαία επιχείρηση η Τουρκία θα έρθει αντιμέτωπη με τις δυνάμεις των ΗΠΑ στην περιοχή».

Ο απόστρατος ταξίαρχος επεσήμανε πως μια στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας κατά της Ελλάδας στην Θράκη δεν θα είχε νόημα, λόγω της στενότητας του χώρου. Ο ίδιος τόνισε πως παρουσία των ΗΠΑ στην περιοχή, αποτελεί διαβεβαίωση προς την Ελλάδα έναντι της Τουρκίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.