Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τυφλή έχουν αφήσει οι Αμερικάνοι την τουρκία στην Βόρειο Συρία... Ροή πληροφοριών ΜΟΝΟ προς τους Κούρδους!

Τυφλή άφησε η Αμερική την Τουρκία αφού πλέον δεν υπάρχει εμπιστοσύνη από την Ουάσιγκτον στην Άγκυρα. Ίσως έχετε παρατηρήσει τελευταία πως τ...





Τυφλή άφησε η Αμερική την Τουρκία αφού πλέον δεν υπάρχει εμπιστοσύνη από την Ουάσιγκτον στην Άγκυρα.

Ίσως έχετε παρατηρήσει τελευταία πως τα… πράγματα στην Συρία δεν πάνε τόσο καλά για τους Τούρκους.

Η Άγκυρα ετοίμαζε μία μεγάλη επιχείρηση στο συριακό έδαφος, η οποία μάλιστα διαφημίστηκε αρκετά από τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όμως εδώ και καιρό οι Τούρκοι δεν έχουν κάνει ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία.

Αντίθετα, οι Κούρδοι της περιοχής, μαζί με τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις, έχουν καταφέρει να επιτύχουν σημαντικά χτυπήματα στις τουρκικές θέσεις.

Μάλιστα, λέγεται από ρωσικές πηγές, πως μία από αυτές τις επιθέσεις είχε στόχο χώρο συγκέντρωσης στρατιωτικού υλικού από την Τουρκία.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη έχει την εξήγησή της.

Οι Αμερικανοί έχουν «τυφλώσει» τους Τούρκους στην περιοχή, με τις αμερικανικές πληροφορίες να δίδονται στους Κούρδους και όχι στους Τούρκους.

Πλέον οι κινήσεις της Τουρκίας έχουν οδηγήσεις τις ΗΠΑ στην απόφαση να βοηθήσουν τους Κούρδους και όχι τους Τούρκους, αφού στην Ουάσιγκτον υπάρχει η αίσθηση πως με τους Κούρδους μπορεί να υπάρχει συνεννόηση, σε αντίθεση με τους Τούρκους, οι οποίοι είναι απρόβλεπτοι και έχουν ταυτόχρονα συνάψει στενή συνεργασία με Ρώσους και Κινέζους.

Οι Αμερικανοί γνωρίζουν πλέον πως όποια πληροφορία δοθεί στην Τουρκία θα μεταφερθεί σε Ρωσία και Κίνα, οπότε έχουν πάρει πλέον την απόφαση να αφήσουν εκτός την Τουρκία.

Δεν μιλάμε για αποβολή της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ ή για κόψιμο των δεσμών με τις ΗΠΑ, αλλά για μία αναπροσαρμογή των σχέσεων των δύο χωρών.

Φυσικά η συγκεκριμένη εξέλιξη στην παρούσα φάση ευνοεί την Ελλάδα, η οποία φαίνεται πως γίνεται ο βασικός σύμμαχος των ΗΠΑ στην περιοχή.

Η απελευθέρωση της τελευταίας έκδοσης των αμερικανικών αντιπλοϊκών πυραύλων Harpoon (σ.σ. θα φτάσουν σε περίπου έναν χρόνο στην Ελλάδα) δείχνει πως οι ΗΠΑ επιθυμούν να αναβαθμίσουν γεωστρατηγικά την Ελλάδα.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.