Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Σαμπάχ : «Θα συνεχίσουμε να αναγκάζουμε την Ελλάδα να συμμορφώνεται με τις διατάξεις της Λωζάνης»…

   Η Ελλάδα που παραβιάζει τις διατάξεις της Λωζάνης παίζει με τη φωτιά Χθες ήταν η 99η επέτειος της Συνθήκης Ειρήνης της Λωζάνης, η οποία ...

  



Η Ελλάδα που παραβιάζει τις διατάξεις της Λωζάνης παίζει με τη φωτιά

Χθες ήταν η 99η επέτειος της Συνθήκης Ειρήνης της Λωζάνης, η οποία είναι συνομήλικη με τη Δημοκρατία μας. Με αυτή τη συμφωνία που υπέγραψε ο Ισμέτ Ινονού, μετά από μακρές συζητήσεις, διαμορφώθηκαν μόνιμες διατάξεις για τα σύνορα, τα στενά, τις διομολογήσεις και την ανταλλαγή μειονοτήτων και πληθυσμών.

Για σχεδόν 100 χρόνια, ιστορικοί και ερευνητές συνεχίζουν την συζήτηση για το αν “Είναι η Λωζάνη νίκη ή ήττα; ” . Είναι αδύνατο να συμπεριλάβουμε τις λεπτομέρειες αυτής της συζήτησης, αλλά είναι γεγονός ότι πολλά θέματα, ειδικά για τα Δωδεκάνησα, είναι οδυνηρά για την Τουρκία.



Ενώ η Τουρκία εφαρμόζει σχολαστικά τις διατάξεις της Συνθήκης της Λωζάνης, βλέπουμε ότι η ελληνική πλευρά παραβιάζει ανοιχτά πολλά άρθρα, ιδιαίτερα σχετικά με τον οπλισμό των νησιών και τα θεμελιώδη δικαιώματα και ελευθερίες της τουρκικής μειονότητας. Καλά, δεν υπήρχαν διατάξεις υπέρ της Τουρκίας στη Συνθήκη της Λωζάνης; Φυσικά και υπήρχαν. Ο Πρόεδρος Ερντογάν στο χθεσινό του μήνυμά αναφέρθηκε ιδιαίτερα σε αυτές τις διατάξεις .
……….
………
Το κακομαθημένο παιδί της ΕΕ και των ΗΠΑ, η Ελλάδα παίζει με τη φωτιά παραβιάζοντας ανοιχτά τις διατάξεις της Λωζάνης. Η Ελλάδα σύντομα θα αντιληφθεί ότι οι ΗΠΑ δεν είναι αξιόπιστες.
Προφανώς, η συζήτηση «Είναι νίκη ή ήττα η Λωζάνη» θα συνεχιστεί για πολλά χρόνια. Ωστόσο, για όσο συνεχίζεται αυτή η συζήτηση, θα συνεχίσουμε να αναγκάζουμε την Ελλάδα να συμμορφώνεται με τις διατάξεις της Λωζάνης. 


https://www.sabah.com.tr - https://tourkikanea.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.