Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Οι δηλώσεις του Άγγλου Αρχηγού ΕΔ για πόλεμο στην Ευρώπη και η μετάβαση του Στρατηγού Κωστάκογλου στο Λονδίνο

  Οι δηλώσεις του Άγγλου Στρατηγού, οι οποίες καθόλου τυχαίες δεν ήταν, έγιναν λίγες ημέρες πριν την ετήσια, κρίσιμη σύνοδο διοικητών στρατ...

 



Οι δηλώσεις του Άγγλου Στρατηγού, οι οποίες καθόλου τυχαίες δεν ήταν, έγιναν λίγες ημέρες πριν την ετήσια, κρίσιμη σύνοδο διοικητών στρατηγείων χερσαίων δυνάμεων της συμμαχίας του ΝΑΤΟ, στην οποία υπήρξε και Ελληνική συμμετοχή

Δεν πέρασε αρκετός καιρός από τις δηλώσεις του νέου Αρχηγού Ενόπλων Δυνάμεων της Βρετανίας, Στρατηγού σερ Πάτρικ Σάντερς, ότι είναι πιθανό ο βρετανικός στρατός να χρειαστεί να μετάσχει ξανά σε έναν πόλεμο στην Ευρώπη.



”Είμαστε η γενιά που πρέπει να προετοιμάσουμε τον στρατό και πάλι για να πολεμήσει στην Ευρώπη. Υπάρχει τώρα επείγουσα ανάγκη να δημιουργηθεί ένας στρατός ικανός να πολεμήσει δίπλα στους συμμάχους μας και να νικήσει τη Ρωσία στον πόλεμο”, είπε ο στρατηγός σερ Πάτρικ Σάντερς, σε μήνυμα προς τα μέλη των βρετανικών ενόπλων δυνάμεων.

Οι δηλώσεις του Άγγλου Στρατηγού, οι οποίες καθόλου τυχαίες δεν ήταν, έγιναν λίγες ημέρες πριν την ετήσια, κρίσιμη σύνοδο διοικητών στρατηγείων χερσαίων δυνάμεων της συμμαχίας του ΝΑΤΟ, στην οποία υπήρξε και Ελληνική συμμετοχή, γράφει ο Ηλίας Προύφας για το kranosgr.

Συγκεκριμένα ο Διοικητής του Γ’ΣΣ/NRDC-GR, Αντιστράτηγος Σωτήρης Κωστάκογλου, συμμετείχε στην κρίσιμη σύσκεψη των ανώτερων διοικητών χερσαίων δυνάμεων (LC3), η οποία ασχολήθηκε με τις… αναδυόμενες προκλήσεις και την αντιμετώπισή τους από τις χερσαίες συμμαχικές δυνάμεις.

Να θυμίσουμε ότι, το NATO Rapid Deployable Corps – Greece (NRDC-GR) ανέλαβε από το 2020, εντός της Συμμαχίας και για τρία χρόνια, το ρόλο της Χερσαίας Διοίκησης Πολλαπλών Σωμάτων Στρατού (Multi-Corps Land Component Command / MC LCC), ενώ πριν από δύο μήνες ο Στρατηγός Κωστάκογλου, είχε δεχθεί στην Θεσσαλονίκη, τον Αμερικανό Διοικητή του 5ου Σώματος Στρατού, John Stephen KOLASHESKI, ο οποίος συνοδευόμενος από τον Αμερικανό ΑΚΑΜ στην Αθήνα, Συνταγματάρχη Nathan MANN, επισκέφθηκαν εκτάκτως το Γ’ΣΣ/NRDC-GR, στη συμπρωτεύουσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.