Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αργά τη νύχτα... Οργανωμένη η απομάκρυνση των κατοίκων της Δαδιάς για προληπτικούς λόγους

Με την πυρκαγιά να έχει προσεγγίσει το χωριό της Δαδιάς σε απόσταση 500-600 μέτρων και κατόπιν εισήγησης του Πυροσβεστικού Σώματος για εκκέ...




Με την πυρκαγιά να έχει προσεγγίσει το χωριό της Δαδιάς σε απόσταση 500-600 μέτρων και κατόπιν εισήγησης του Πυροσβεστικού Σώματος για εκκένωση, ο δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος αποφάσισε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα την οργανωμένη απομάκρυνση των περίπου 500 κατοίκων.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Καλακίκος διευκρίνισε ότι «δεν υπάρχει προς το παρόν κίνδυνος, ωστόσο πρέπει για προληπτικούς λόγους οι κάτοικοι να απομακρυνθούν». Περιγράφοντας τη διαμορφωθείσα κατάσταση αναφέρει ότι υπάρχουν πυκνοί καπνοί, η φωτιά έχει μεγάλη ένταση και παρά το γεγονός ότι η υφιστάμενη αντιπυρική ζώνη περιμετρικά του χωριού έχει διαπλατυνθεί, το είδος της καιόμενης βλάστησης επηρεάζει τη συμπεριφορά της πυρκαγιάς η οποία υπό συνθήκες θα μπορούσε να περάσει και την αντιπυρική.

Ως προς την οργάνωση της απομάκρυνσης ο δήμαρχος Σουφλίου δηλώνει ότι ήδη έχουν μεταβεί στο χωριό δύο λεωφορεία - ένα του Δήμου και ένα του Ε.Σ. - για τη μεταφορά των κατοίκων, ενώ θα γίνει και καταγραφή των ατόμων που επιθυμούν να διαμείνουν σε ξενοδοχεία, ζήτημα για το οποίο θα μεριμνήσει ο Δήμος.




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.