Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Δεν εφησυχάζουμε.... Ο τούρκος παραμονεύει», είπε ο Στρατηγός Φ. Φράγκος και δέχτηκε άγρια επίθεση από τους συμμορίτες του ΣΥΡΙΖΑ! Βίντεο...

Ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ Στρατηγός Φρ. Φράγκος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεοπτική εκπομπή “ΣΗΜΕΡΑ” του ΣΚΑΪ tv με τον Δημήτρη Οικον...




Ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ Στρατηγός Φρ. Φράγκος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεοπτική εκπομπή “ΣΗΜΕΡΑ” του ΣΚΑΪ tv με τον Δημήτρη Οικονόμου και την Μαρία Αναστασόπουλου για τις εξελίξεις στα Ελληνοτουρκικά μετά την σύνοδο του ΝΑΤΟ στην Μαδρίτη.

Μπορεί στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να μην έθεσε ζήτημα αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου, στη συνέντευξη Τύπου, ωστόσο μετά το πέρας των εργασιών, δεν απεμπόλησε την προκλητική του ρητορική κατά της Ελλάδας.

Είναι εμφανέστατο ότι ο Ερντογάν ενδιαφέρεται για τις εκλογές και το εσωτερικό του μέτωπο. Στη σύνοδο του ΝΑΤΟ απέφυγε να αναφερθεί στην αποστρατιωτικοποίηση των νησιών. Πέρα από το εσωτερικό κοινό που απευθύνεται στην αποστρατιωτικοποίηση, το διεθνοποιεί κιόλας με επιστολή του στον ΟΗΕ. Το ερώτημα είναι αν εμείς πρέπει να σταματήσουμε να ενημερώνουμε τη διεθνή κοινότητα γι΄ αυτό το θέμα γιατί είναι εμφανές ότι η Τουρκία επιβουλεύεται ελληνικό έδαφος.

Εμείς δήλωσε ο στρατηγός από την πλευρά μας ναι μεν απαντήσαμε με τους 16 τουρκικους χάρτες και τις προκλητικές διεκδικήσεις όταν απαιτούν να φύγει ο στρατός από 18 νησια (Σαμοθράκη, Λήμνου, Λέσβος , Χίο , Σάμο, Ικαρία, Δωδεκάνησα).

Η Ελλάδα οφείλει να επεκτείνει τα χωρικά ύδατα στα 12 ν.μ. και να ανακηρύξει την ΑΟΖ. Ο χρόνος που θα ληφθει η απόφαση αυτή ανήκει στην πολιτική ηγεσία, ύστερα από τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις της στρατιωτικής ηγεσίας και την διασφάλιση του Διεθνή παράγοντα. Διότι όπως επεσήμανε εάν δεν το πράξουμε είναι ως να απεμπολούμε το δικαίωμα που μας παρέχεται από το Διεθνές Δίκαιο της θάλασσας,το οποίο ήδη έχουν ασκήσει 148 χώρες πλην της Ελλάδος ακόμη και η Τουρκία σε Μαύρη Θάλασσα και Μεσόγειο.

Εμείς όμως οφείλουμε να επιταγχύνουμε ότι έχουμε μεθοδεύσει από πλευράς ενίσχυσης ασφάλειας και άμυνας ενώ πρέπει να οχυρωθούμε και διπλωματικά με συμφωνιες.

Για τα F-16 εκτίμησε πως η Τουρκία κάποια στιγμή θα τα προμηθευτεί ως χώρα μέλος του ΝΑΤΟ, γι’ αυτό η εξωτερική μας πολιτική δεν πρέπει να αναλωθεί μόνο σ’αυτό το ενδεχόμενο.

Το ποιο επικίνδυνο στην συμφωνία ΝΑΤΟ ΤΟΥΡΚΙΑΣ – ΣΟΥΗΔΙΑΣ – ΦΙΝΛΑΝΔΙΑΣ ειναι ότι ζήτησε η Άγκυρα την υποστήριξη από Φινλανδία και Σουηδία, για ευρύτερη συμμετοχή στους μηχανισμούς Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας της ΕΕ,συμπεριλαμβανομένης της PESCO (Μόνιμη Διαρθρωμένη Συνεργασία (PESCO) για πιο αποτελεσματική Ευρωπαϊκή Άμυνα)».

Για να γίνει κατανοητό ανέφερε ότι η Ελλάδα συμμετέχει σε δύο προγράμματα της PESCO,αυτά της κατασκευής κορβετών και ελικοπτέρων και επειδή δεν μπορούμε για όλα τα θέματα να ασκούμε ΒΕΤΟ,αλλά ούτε και την “κουλτούρα” έχουμε να το κάνουμε, πρέπει να το αντιμετωπίσουμε ομού με τους άλλους εταίρους.

Και συμπλήρωσε ότι σε λιγότερο από 48 ώρες μετά τη συμφωνία των τριών χωρών, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη, ο Τούρκος πρόεδρος απείλησε και πάλι ότι θα μπλοκάρει την ένταξή τους. Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε αναφέρθηκε στην “υπόσχεση που έδωσε η Σουηδία” για την έκδοση “73 τρομοκρατών”.

Η συμφωνία αυτή έχει προκαλέσει ακόμη βαθύτερο ρήγμα στην κοινωνική συνοχή της Τουρκίας καθώς εξωτερίκευσε – κοινοποίησε το μεγάλο εσωτερικό πρόβλημα των διώξεων και του μη σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όχι μόνο σε αλλοεθνείς αλλά και με τις διώξεις σε 100.000 και πλέον στρατιωτικών, δικαστικών και δημοσίων υπαλλήλων, γνωστό το έλλειμμα σε πιλότους της ΤΠΑ.

Εκτίμησε πως η Τουρκία δεν θα μείνει στην ρητορική των προσκλήσεων και μόνο αλλά θα προχωρήσει εντός του θέρους με το γεωτρύπανο Αμπντούλ Χαμίτ για να επικυρώσει το Τουρκολιβυκό σύμφωνο κάτω από το Λασίθι και δεν είναι ευχάριστο να κοιτάζουμε βραχυπρόθεσμα για ένα ήσυχο καλοκαίρι.

Τέλος εκτίμησε πως η Τουρκία θα συνεχίσει τις προκλήσεις,καθώς επιθυμεί μια εύκολη νίκη, αλλά εμείς πρέπει να κοιτάζουμε συνεχώς τον Τούρκο κατάματα και να αναπτύξουμε μια μακροπρόθεσμη τακτική – στρατηγική του μέλλοντος.

Στην συνέχεια της εκπομπής “ΣΗΜΕΡΑ” που μεταδόθηκε στον ΣΚΑΙ tv μισή ώρα μετά ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ζαχαριαδης επιτέθηκε σκαιότατα στον απόντα Επίτιμο Αρχηγό του ΓΕΣ..

Η αντιδημοκρατική αυτή του συμπεριφορά συνεχίσθηκε , όταν ζήτησε από τους δημοσιογράφους με θράσος, γιατί να κληθεί στο κανάλι ο Στρατηγός Φραγκος…

Ποιος αυτός που τους κατακεραύνωσε στο συλλαλητήριο της ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ..

Έλαβε πληρωμένη απάντηση από τους μετέχοντες και ο κύριος ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ του ξεκαθάρισε, ότι δεν δέχονται υποδείξεις, ούτε ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ, για το ποιος θα κληθεί και να επιδείξει σεβασμό στον κύριο Αρχηγό για το έργο που έχει προσφέρει..

Σε μια αδιανόητη έκρηξη, ανέφερε ανακριβώς, ότι τους απεκάλεσε «προδότες», που υπέγραψαν τη συμφωνία των Πρεσπών (Στη διάθεση του το βίντεο της ομιλίας)

Δεν εννοούν τελικά να αποδεχθούν, ότι η ήττα στις εκλογές του 2019 ήταν, διότι παρέδωσαν γλώσσα, εθνότητα και ο Ελληνικός λαός τους αποδοκίμασε και είναι πλέον η βέβαιο, ότι θα χάσουν και τις επικείμενες εκλογές..

Κάτι που δεν το συγχωρούν στο Στρατηγό Φράγκο, που προσπάθησε να τους αποτρέψει να μην προχωρήσουν στη κατάπτυστη συμφωνία των Πρεσπών..

Δείτε το βίντεο της συνέντευξης




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.