Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Έτοιμη η εισβολή στην Βόρεια Συρία... Τουρκικά ΜΜΕ: Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε για τη νέα επιχείρηση της Τουρκίας

«Είμαστε έτοιμοι» διαμηνύει Εθνικός Στρατός της Συρίας (SNA) στον... "αφέντη" Ερντογάν, αναμένοντας το πράσινο φως για τη νέα επι...





«Είμαστε έτοιμοι» διαμηνύει Εθνικός Στρατός της Συρίας (SNA) στον... "αφέντη" Ερντογάν, αναμένοντας το πράσινο φως για τη νέα επιχείρηση

Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για τη νέα επιχείρηση στο πλαίσιο της καταπολέμησης τρομοκρατικών στοιχείων που φωλιάζουν στα τουρκικά σύνορα, μετατρέποντας τον συριακό εμφύλιο σε ευκαιρία, αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ, προμηνύοντας επικείμενη βία από τον τουρκικό στρατό και τις φίλιες τζιχαντιστικές οργανώσεις κατά των Κούρδων.

Όπως ενημερώνουν τα φερέφωνα του τουρκικού καθεστώτος, όλες οι προετοιμασίες έχουν ολοκληρωθεί στο μέτωπο της Μάνμπιζ, το οποίο έχει επίκεντρο τον ποταμό Σατσίρ, μαζί με τη γραμμή Τελ Ριφάτ που ξεκινά από τα σύνορα του Αφρίν μέχρι το Αλ Μπαμπ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που ελήφθησαν από πηγές του Εθνικού Στρατού της Συρίας (SNA- φιλοτουρκική οργάνωση), όλα τα στρατεύματα και ο τουρκικός στρατός, καθώς και τα στρατιωτικά συμβούλια Μάνμπιζ και Τελ Ριφάτ που υποστηρίζονται από την Τουρκία, περιμένουν την ώρα μηδέν στο υψηλότερο επίπεδο προετοιμασίας για την επιχείρηση. Στόχος είναι το Τελ Ριφάτ και το Μανμπίτζ, τονίζουν τα τουρκικά ΜΜΕ.

Από την άλλη πλευρά, πηγές τονίζουν ότι το χτύπημα του τουρκικού drone στις δυνάμεις του καθεστώτος είναι ένα σαφές μήνυμα για το καθεστώς να εγκαταλείψει την περιοχή, προσθέτοντας: Ο συνασπισμός του συριακού καθεστώτος και του YPG δεν θα προκαλέσει την αναβολή ή την ακύρωση της επιχείρησης.

Τουρκικές πηγές κατέληξαν επίσης στο συμπέρασμα: «Η Τουρκία και οι δυνάμεις της συριακής αντιπολίτευσης είναι αποφασισμένες να απελευθερώσουν την περιοχή και να επεκτείνουν την επιρροή της Τουρκίας σε ολόκληρη την περιοχή».

Από την άλλη, διαπιστώθηκε ότι υποστηρικτές της οργάνωσης PKK διέφυγαν από την περιοχή ενώ οι προετοιμασίες ήταν σε εξέλιξη στην πρώτη γραμμή στο πλαίσιο του σχεδίου επιχείρησης.

Μετά τη συνάντηση μεταξύ του ΡΚΚ και του καθεστώτος, αποφασίστηκε να τοποθετηθούν οι υποστηρικτές έξω από το Τελ Ριφάτ στα σπίτια των Τουρκμενών σε συνοικίες όπως η Haydariye, η Bostanpaşa και η Höllük. Οι υποστηρικτές της τρομοκρατίας ζήτησαν να τους μεταβιβαστούν τα καταστήματα, τα σπίτια και οι εκτάσεις που ανήκουν σε όλους τους Τουρκμένους της περιοχής, αναφέρει το ίδιο ΜΜΕ της Τουρκίας, χωρίς ωστόσο να επικαλείται επίσημες πηγές ή να παρουσιάζει έγκυρες πληροφορίες που να το υποδεικνύουν.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.