Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Μάχη με τις φλόγες στη Φωκίδα... Εκκενώνεται η Βόρεια Ιτέα – Μεγάλη φωτιά και στην Αργολίδα

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες δίνουν οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, με την κατάσταση να είναι δύσκολη σε Φωκίδα, Αργολίδα και Ηλεία...






Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες δίνουν οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, με την κατάσταση να είναι δύσκολη σε Φωκίδα, Αργολίδα και Ηλεία, ενώ μικρότερης έκτασης πυρκαγιές μαίνονται σε Άγιο Όρος, Ζάκυνθο και Ασπρόπυργο. Στιγμές αγωνίας βιώνουν οι κάτοικοι του χωριού Λάτα στην Ηλεία όπως και εκείνοι στη βόρεια Ιτέα καθώς διατάχθηκε εκκένωση.

Λόγω της απόσυρσης των εναέριων μέσων, το έργο της κατάσβεσης των πυρκαγιών είναι δύσκολο, ενώ παραμένει ο φόβος των αναζωπυρώσεων, με τους ανέμους να είναι ισχυροί.

Παράλληλα, πολύ αυξημένος - σύμφωνα με τον ειδικό χάρτη που εξέδωσε η Πυροσβεστική - εμφανίζεται ο κίνδυνος της πυρκαγιάς για την Τρίτη.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο εκπρόσωπος Τύπου της, στη χώρα μας εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο 52 δασικές πυρκαγιές.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η φωτιά στο Σχηματάρι έχει ελεγχθεί ενώ σε εξέλιξη είναι φωτιά στη Φωκίδα χωρίς να απειλεί κατοικημένη περιοχή. Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι, στην περιοχή Πόρτες Αχαΐας «αντιμετωπίζονται πολλές ενεργές καύσεις» είπε και συμπλήρωσε ότι συνεχίζουν να επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις με τη συνδρομή εθελοντών και υδροφόρων της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Στην Φωκίδα

Το πράσινο φως για την εκκένωση της Βόρειας πλευράς της Ιτέας και μάλιστα άμεσα, έδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και ήδη περιπολικά της ΕΛΑΣ, αλλά και πυροσβέστες προσπαθούν να απομακρύνουν μαζί με την δημοτική αρχή τους κατοίκους, καθώς το μέτωπο της φωτιάς πλησιάζει απειλητικά. Η βόρεια πλευρά της Ιτέας είναι το δεύτερο σημείο που αναγκάζεται η ΠΥ να διατάξει την εκκένωση του, καθώς πριν από λίγο εκκενώθηκε το χωριό Σερνικάκι. Μάλιστα στάλθηκε μήνυμα μέσω του 112 σε όσους βρίσκονται στην βόρεια περιοχή της Ιτέας για να απομακρυνθούν προληπτικά από την περιοχή και να κατευθυνθούν προς Κίρρα Φωκίδας, λόγω δασικής πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στην βόρεια περιοχή της Ιτέας εκκενώστε τώρα προς Κίρρα Φωκίδος. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Οδηγίες προστασίας: https://bit.ly/32VyYzm ».

Σύμφωνα με το δήμαρχο Δελφών κ. Παναγιώτη Ταγκαλή «καλούμε τους κατοίκους της βόρειας πλευράς της Ιτέας να εκκενώσουν την περιοχή άμεσα και να κατευθυνθούν προς Κίρρα, σύμφωνα με εισήγηση της Πυροσβεστικης υπηρεσίας».

Στην Αργολίδα

Μεγάλη φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη σε δασική έκταση στην περιοχή Κορακιά στο Κρανίδι Αργολίδας. Κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας argolikeseidhseis έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές εγκαταστάσεις πολυτελούς ξενοδοχειακού συγκροτήματος, με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη για να περιορίσουν την πυρκαγιά.

Ο δήμαρχος Ερμιονίδας είπε στον Realfm ότι υπάρχουν αναζωπυρώσεις στον χώρο του ξενοδοχείου, που έχει υποστεί ζημιές λόγω της φωτιάς. Σύμφωνα με το argolida24.gr η φωτιά, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, έχει κάψει εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου ενώ προσωπικό και πελάτες έχουν εκκενώσει τα κτήρια και βρίσκονται στην παραλία

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.