Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αδιανόητο και εμετικό: Ο Δήμος Ξάνθης προσκαλεί σε εκδηλώσεις με την τουρκική ονομασία της πόλης!

Το βίντεο που παράχθηκε από τον δήμο Ξάνθης έχει αναρτηθεί στη σελίδα του Κέντρου Πολιτισμού του δήμου Σε μια αδιανόητη, ανεξήγητη κ...





Το βίντεο που παράχθηκε από τον δήμο Ξάνθης έχει αναρτηθεί στη σελίδα του Κέντρου Πολιτισμού του δήμου

Σε μια αδιανόητη, ανεξήγητη και έως εθνικά επικίνδυνη κίνηση προχώρησε ο δήμος Ξάνθης ο οποίος απηύθυνε πρόσκληση για εκδηλώσεις που θα διοργανωθούν στις αρχές Σεπτεμβρίου με σποτ στα τουρκικά στο οποίο η ακριτική πόλη αποκαλείται με την τουρκική ονομασία της.

Ο δήμος Ξάνθης, δηλαδή, έδωσε χρήματα για να παραχθεί οπτικό υλικό και να αναρτηθεί στη σελίδα του Facebook του Κέντρου Πολιτισμού του δήμου ένα βίντεο στην τουρκική γλώσσα στο οποίο η Ξάνθη αποκαλείται «Iskece».

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι σε μια περίοδο που η τουρκική προκλητικότητα βρίσκεται στο «κόκκινο» με τα ανιστόρητα και αβάσιμα περί «μουσουλμανικής μειονότητας» στη Θράκη να είναι στην ατζέντα της Άγκυρας ένας ελληνικός δήμος – και όχι κάποιος τυχαίος αλλά αυτός της Ξάνθης – παρουσιάζει την πόλη με την τουρκική της ονομασία.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης υποστηρίζουν ότι το βίντεο παράχθηκε και πληρώθηκε με εντολή του δημάρχου Ξάνθης, Μανώλη Τσέπελη, με τους υπευθύνους του Κέντρου Πολιτισμού Ξάνθης να τηρούν σιγή ιχθύος.

Για την ιστορία σημειώνεται ότι οι Γιορτές της Παλιάς Πόλης, ο δεύτερος μεγάλος εορταστικός θεσμός στην Ξάνθη, διεξάγεται από το 1991 τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου – φέτος από τις 3 έως τις 10 Σεπτεμβρίου.

Το μεγαλύτερο μέρος των εκδηλώσεων αυτών πραγματοποιείται στον παραδοσιακό διατηρητέο οικισμό της Ξάνθης, τη λεγόμενη Παλιά Πόλη, στα σοκάκια της οποίας στήνονται τα στέκια των πολιτιστικών και καρναβαλικών συλλόγων για να προσφέρουν φαγητό και ποτό, στα στέκια των συλλόγων στήνονται γλέντια, ενώ παράλληλα πραγματοποιούνται εκδηλώσεις αντίστοιχες με αυτές του καρναβαλιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.