Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Δεν αποκλείεται και η περίπτωση του (σκόπιμου) εμπρησμού» στη φωτιά της Πεντέλης, δηλώνει ο Μητσοτάκης

Ανοιχτό το ενδεχόμενο η πυρκαγιά στην Πεντέλη να οφείλεται σε εμπρησμό άφησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης που επισκέφθηκε το απόγευμα...





Ανοιχτό το ενδεχόμενο η πυρκαγιά στην Πεντέλη να οφείλεται σε εμπρησμό άφησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης που επισκέφθηκε το απόγευμα το Συντονιστικό Κέντρο της Πολιτικής Προστασίας.
 
«Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τίποτα, θα έχουμε περισσότερα όταν ολοκληρώσει η πυροσβεστική το ανακριτικό της έργο», είπε ερωτηθείς σχετικά, ενώ πρόσθεσε ότι «για την Πεντέλη δεν αποκλείεται και η περίπτωση του εμπρησμού»

Η δήλωσή του έρχεται μετά τις υπόνοιες που άφησε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Αλλαγής Χρήστος Στυλιανίδης, που άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, λέγοντας ότι τα αίτια της πυρκαγιάς ερευνώνται. «Έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο κεραυνού και βραχυκυκλώματος. Όλα τα άλλα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά» υπογράμμισε σχετικά.

Ο κ. Μητσοτάκης, αναφερόμενος στην Πεντέλη είπε ότι η πυρκαγιά είχε πολύ δύσκολα χαρακτηριστικά και μπήκε με μεγάλη ταχύτητα στον αστικό ιστό. «Πιστεύω ότι όλοι οι αρμόδιοι έκαναν το καλύτερο δυνατόν και με καλύτερο συντονισμό απ' ότι στο παρελθόν». Σε αυτό το πλαίσιο υπενθύμισε ότι είμαστε σε περίοδο που εκδηλώνονται 50-60 πυρκαγιές την ημε΄ρα, όμως τις περισσότερες δεν τις μαθαίνουμε ποτέ, γιατί σβήνουν εν τη γενέσει τους.

«Θέλω να διαβεωβαιώσω ότι η Πολιτεία θα είναι στο πλευρό τους με μεγάλη ταχύτητα και με μεγάλη αποτελεσματικότητα» είπε για τους πληγέντες.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία για την πυρκαγιά στα Μέγαρα αλλά και για την πυρκαγιά στη Σαλαμίνα, σημειώνοντας ότι υπήρξε καλύτερος συντονισμός απ' ότι στο παρελθόν.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.