Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η χαρά ζωγραφισμένη στα πρόσωπα τους... Στήριξη από Ρωσία και Ιράν κατά των Κούρδων που εκπαιδεύουν οι Αμερικάνοι, ζήτησε ο Ερντογάν...!!!

«Θα συνεχίσουμε τη μάχη κατά της κουρδικής πολιτοφυλακής, που επιχειρεί να διχάσει τη Συρία» τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος - Τον ευχαρίστησε ο ...






«Θα συνεχίσουμε τη μάχη κατά της κουρδικής πολιτοφυλακής, που επιχειρεί να διχάσει τη Συρία» τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος - Τον ευχαρίστησε ο Πούτιν επειδή μεσολάβησε για τα σιτηρά της Ουκρανίας.

Συνάντηση στην Τεχεράνη είχαν απόψε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Κατά τις δηλώσεις που έκαναν στη συνέχεια, ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε ακόμη ότι η κουρδική πολιτοφυλακή YPG λαμβάνει μέτρα για να διχάσει τη Συρία με ξένη υποστήριξη (εννοεί τους Αμερικάνους που ανοιχτά εξοπλίζουν και εκπαιδεύουν τους Κούρδους) και ότι θα ωφελούσε τον συριακό λαό να απαλλαγεί από αυτήν.

Σημείωσε, δε, ότι η μάχη της χώρας του ενάντια στο YPG και άλλες πολιτοφυλακές θα συνεχιστεί, χωρίς να νοιάζεται ποιος την υποστηρίζει.

Μιλώντας στην τριμερή σύνοδο κορυφής που οργανώθηκε στην Τεχεράνη με τη συμμετοχή των ηγετών της Ρωσίας και του Ιράν, ο Ερντογάν είπε ότι η Τουρκία βλέπει πως οι δύο αυτές χώρες αντιλαμβάνονται τις ανησυχίες της σε ό,τι αφορά την ασφάλειά της, όμως «τα λόγια δεν αρκούν».

«Αυτό που αναμένουμε από τη Ρωσία και το Ιράν είναι η στήριξή τους απέναντι στην τρομοκρατία» επέμεινε, αφού αναφέρθηκε στις κυριότερες κουρδικές ομάδες που δρουν στη βορειοανατολική Συρία, στα σύνορα με την Τουρκία, όπου απειλεί ότι θα εισβάλει.

Από το 2016 η Τουρκία έχει κάνει τέσσερις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη βόρεια Συρία, καταλαμβάνοντας εκτάσεις εκατοντάδων χιλιομέτρων. Ο Ερντογάν λέει ότι η Άγκυρα θα βάλει ξανά στο στόχαστρο την YPG, την οποία θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση, παρά τις αντιρρήσεις της Ρωσίας και του Ιράν.

Τα ουκρανικά σιτηρά

Τα ζητήματα που σχετίζονται με την απομάκρυνση των ουκρανικών σιτηρών από τα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας δεν έχουν ακόμη επιλυθεί πλήρως, αλλά είναι ήδη καλό ότι υπάρχει κίνηση, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος από την Τεχεράνη.

Παράλληλα, ευχαρίστησε τον Ερντογάν για τις προσπάθειές του «να μεσολαβήσει, παρέχοντας μια τουρκική πλατφόρμα για συνομιλίες σχετικά με τα προβλήματα που σχετίζονται με τα τρόφιμα, τα προβλήματα των εξαγωγών σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασσας».

«Με τη διαμεσολάβησή σας, προχωρήσαμε μπροστά. Δεν έχουν επιλυθεί ακόμη όλα τα ζητήματα, αλλά η πρόοδος είναι καλή» δήλωσε ο Πούτιν, απευθυνόμενος στον Ερντογάν.

Από την πλευρά του, ο Τούρκος πρόεδρος εξέφρασε την ελπίδα για την επιτυχία των διαπραγματεύσεων της Ουκρανίας για τις εξαγωγές σιτηρών και εξήρε τον εποικοδομητικό διαμεσολαβητικό ρόλο της Ρωσίας στο θέμα.

Στάθηκε ακόμη στη σημασία της διατήρησης των επαφών υψηλού επιπέδου μέσω τηλεφωνικών κλήσεων μεταξύ των δύο προέδρων.

«Είδαμε επίσης φίλους έξω. Σήμερα θα μοιραστούμε μαζί σας μια έντονη ατζέντα. Πιστεύω ότι σε αυτή τη διαδικασία, η προσέγγιση της Ρωσίας συνεχίζεται προς μια θετική κατεύθυνση στο πλαίσιο της διαμεσολάβησης. Στις τελευταίες συνομιλίες της Κωνσταντινούπολης, η προσέγγιση της ρωσικής αντιπροσωπείας ήταν πολύ θετική. Το αποτέλεσμα που θα έχουμε από εδώ θα επηρεάσει θετικά ολόκληρο τον κόσμο. Σας ευχαριστώ εκ μέρους του εαυτού μου και της αντιπροσωπείας μου. Ελπίζω ότι οι συνομιλίες μας θα είναι καρποφόρες» δήλωσε ο Ερντογάν.

Η συνάντηση στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο της Τεχεράνης διήρκεσε περίπου μία ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.