Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τώρα... Η φωτιά στις Πόρτες Αχαΐας απειλεί σπίτια – Εκκενώθηκαν τρεις κοινότητες

  Ημεγάλη φωτιά που ξέσπασε στις Πόρτες Αχαΐας το απόγευμα της Κυριακής συνεχίζει να είναι σε εξέλιξη, με τον κρατικό μηχανισμό να έχει τεθ...

 



Ημεγάλη φωτιά που ξέσπασε στις Πόρτες Αχαΐας το απόγευμα της Κυριακής συνεχίζει να είναι σε εξέλιξη, με τον κρατικό μηχανισμό να έχει τεθεί σε επιφυλακή, ενώ έχουν εκκενωθεί νέες κοινότητες, καθώς η πυρκαγιά απειλεί σπίτια.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος, «το πύρινο μέτωπο κατευθύνεται προς τις κοινότητες, Κότρωνα και Καραγιαννέικα, οι οποίες έχουν ήδη εκκενωθεί, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να ανακόψουν τη φωτιά πριν φτάσει στην ορεινή κοινότητα, Λάττα»

Σύμφωνα πάντα με τον αντιπεριφερειάρχη, «η κοινότητα Λάττα βρίσκεται σε δύσβατο σημείο με πυκνή βλάστηση και ήδη δυνάμεις της πυροσβεστικής επιχειρούν στην περιοχή, ενώ μηχανήματα έργου της περιφέρειας ανοίγουν αγροτικούς δρόμους και αντιπυρικές ζώνες».

Επίσης, ο Βασίλης Γιαννόπουλος, ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι «οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να ανακόψουν το πύρινο μέτωπο που κατευθυνόταν προς την κοινότητα Βάλμη, έχοντας μάλιστα πλησιάσει τα πρώτα σπίτια σε απόσταση περίπου 150 μέτρων».

Σημειώνεται ότι στο σημείο επιχειρούν 130 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 43 οχήματα. Συνδρομή στο έργο της κατάσβεσης παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Επίσης, μέχρι την δύση του ηλίου επιχείρησαν 6 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα, εκ των οποίων το 1 ελικόπτερο είναι για εναέριο συντονισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.