Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Πτώση Antonov στην Καβάλα: Μαύρο κουτί και Γενικό Χημείο του Κράτους θα δώσουν απαντήσεις

    Το βράδυ της Κυριακής (17.07.2022), σχεδόν 24 ώρες μετά τη συντριβή του αεροσκάφους Antonov στην Καβάλα, ανασύρθηκαν και οι οχτώ σοροί ...

   



Το βράδυ της Κυριακής (17.07.2022), σχεδόν 24 ώρες μετά τη συντριβή του αεροσκάφους Antonov στην Καβάλα, ανασύρθηκαν και οι οχτώ σοροί των μελών του πληρώματος, όλοι ουκρανικής καταγωγής.

Έτσι, από το πρωί της Δευτέρας, θα αρχίσουν οι έρευνες των πυροτεχνουργών, οι οποίοι θα εξετάσουν το χώρο σε ακτίνα 500 – 1.000 μέτρων, προκειμένου να διασφαλίσουν ότι όλα τα βλήματα θα απομακρυνθούν από το σημείο της αεροπορικής τραγωδίας. Έχουν ήδη δημιουργηθεί δύο ασφαλείς δίοδοι, ώστε να προσεγγίσουν την περιοχή. Αξίζει να σημειωθεί, ότι πρόκειται για μία διαδικασία που θα διαρκέσει αρκετές ημέρες.

Παράλληλα, θα αρχίσει η ανάλυση στο μαύρο κουτί, που εντοπίστηκε το απόγευμα του Σαββάτου, προκειμένου να διαπιστωθεί τι συνέβη τα τελευταία λεπτά πριν από τη συντριβή του Αντόνοφ και ποια ήταν τα αίτια της.
 
Δείγματα στο Γενικό Χημείο του Κράτους

Παρά το γεγονός, ότι μετά την έρευνα του στρατού, δεν εντοπίστηκαν επικίνδυνες, τοξικές ουσίες -όπως πολλοί φοβούνταν λόγω της μεγάλης φωτιάς και των αναθυμιάσεων- οι κάτοικοι παραμένουν ανήσυχοι.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του MEGA, ο Κωνσταντίνος Χουβαρδάς, προϊστάμενος διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, σημείωσε: «Έχουν ληφθεί δείγματα εδάφους ώστε να γίνουν οι αναλύσεις των χημικών παραμέτρων. Αυτές θα πάνε στο Γενικό Χημείο του Κράτους και τις επόμενες ημέρες θα έχουμε και τα αποτελέσματα. Από εκεί και πέρα οι υπηρεσίες της Περιφέρειας θα πάρουν δείγματα και από το νερό και από το έδαφος και από τον αέρα ώστε να εξασφαλίσουμε όσο το δυνατόν την ασφάλεια των κατοίκων»

Σύμφωνα με τον κ. Χουβαρδά, η περιοχή θα παραμείνει αποκλεισμένη για αρκετό καιρό, «καθώς πρέπει να γίνει εκκαθάριση όλων των δειγμάτων που έχουν βρεθεί. Άμεση προτεραιότητα είναι τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ να μπορούν να μπουν στις περιοχές ώστε να αποκαταστήσουν τη ρευματοδότηση».


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.