Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Καθιερώθηκε Επίσημα η 6η Απριλίου ως ημέρα Μνήμης των θυμάτων του Θρακικού Ελληνισμού

Με πρωτοβουλία του ΥΠΕΣ Μάκη Βορίδη.... Καθιερώθηκε από χθες και επίσημα η 6η Απριλίου ως επίσημη Ημέρα Μνήμης του Θρακικού Ελληνισμού μετά ...





Με πρωτοβουλία του ΥΠΕΣ Μάκη Βορίδη.... Καθιερώθηκε από χθες και επίσημα η 6η Απριλίου ως επίσημη Ημέρα Μνήμης του Θρακικού Ελληνισμού μετά από την ψήφιση σχετικού νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θρακικών Σωματείων με ψήφισμα της τονίζει, ότι «Από σήμερα οι Θράκες θα μπορούν να αποτίουν και επίσημα κάθε χρόνο στις 6 Απριλίου, φόρο τιμής στους προγόνους τους προβαίνοντας στην οργάνωση, των ανάλογων του ύφους και του ήθους τους, εκδηλώσεων, προς ενίσχυση της μνημοσύνης, που αποτελεί για μας χρέος και καθήκον.»

Γίνεται ανάφερα στις συντονισμένες ενέργειες της προς την Κυβέρνηση ώστε σήμερα το όνειρο των απανταχού θρακιωτών γίνεται πραγματικότητα και οι ψυχές των χιλιάδων Θρακών που θυσιάστηκαν βρίσκουν δικαίωση ανάπαυση και αναγνώριση των θυσιών τους.

Σε ευχαριστήριο μήνυμα της η ΠΟΘΣ εκφράζει την ευγνωμοσύνη της για την εξέλιξη αυτή στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, τον βουλευτή Σερρών της Ν.Δ. κ. Τάσο Χατζηβασιλείου ο οποίος και εξουσιοδοτήθηκε να συνδράμει στις απαραίτητες διαδικασίες, τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου εσωτερικών και τη Βουλή των Ελλήνων.

Μετά από 100 χρόνια από τον τελικό ξεριζωμό τους, οι Θράκες δικαιώθηκαν και επίσημα από το κράτος. Ας θεωρηθεί λοιπόν αυτό το σημαντικό γεγονός, ως θυμίαμα στην μνήμη των χιλιάδων προγόνων μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.