Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Θλιβερές εικόνες στον Έβρο: Στις φλόγες το 50% του μεγάλου πυρήνα του δάσους της Δαδιάς – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Απέραντη θλίψη προκαλούν οι εικόνες από την καταστροφική φωτιά που μαίνεται στο δάσος της Δαδιάς, στον Έβρο. Εδώ και δύο 24ωρα, το τεράστιο...





Απέραντη θλίψη προκαλούν οι εικόνες από την καταστροφική φωτιά που μαίνεται στο δάσος της Δαδιάς, στον Έβρο. Εδώ και δύο 24ωρα, το τεράστιο καταφύγιο της άγριας ζωής είναι παραδομένο στις φλόγες και βρίσκονται σε εξέλιξη πολλαπλά πύρινα μέτωπα.


Πληροφορίες του ThessToday.gr αναφέρουν ότι έχει τυλιχθεί στις φλόγες το 50% του μεγάλου πυρήνα του δάσους, ενώ εκτιμάται ότι 7.000-8.000 στρέμματα δασικής έκτασης έχουν γίνει ήδη στάχτη από την πυρκαγιά που κατακαίει τον οικολογικό πλούτο του δάσους.

Τα εναέρια μέσα πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού και βρίσκονται σε έναν αγώνα δρόμου ώστε να καταφέρουν να οριοθετήσουν την πυρκαγιά.

Το έργο των πυροσβεστών είναι πάρα πολύ δύσκολο, καθώς ο μεγάλος πυρήνας περιβάλλεται από πυκνά δέντρα, με αποτέλεσμα μόνο οι εναέριες δυνάμεις να είναι ικανές να σβήσουν τα πύρινα μέτωπα, ενώ προκύπτουν συνεχώς νέες εστίες φωτιάς που προκαλούν οι ασταμάτητες αναζωπυρώσεις.

«Το δάσος ήταν η σωτηρία των χωριών μας»

Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες των κατοίκων του χωριού στη Δαδιά οι οποίοι μεταξύ άλλων αναφέρουν πως δεν έχουν ξαναδεί τόση μεγάλη πυρκαγιά να κατακαίει το δάσος.

«Μας στεναχωρεί πάρα πολύ όλο αυτό που συμβαίνει εδώ και δύο ημέρες. Κάποτε εργαζόμασταν εκεί πάνω 150 άτομα και βγάζαμε το ψωμί μας. Δυστυχώς πλέον το έχουν εγκαταλείψει και δεν ασχολούνται τόσο με αυτό, ενώ κάποτε γινόταν χαμός από τους τουρίστες» αναφέρει στο ThessToday.gr ο κ. Γιώργος Αλεξίου.

Παράλληλα, η πυρκαγιά για τους κατοίκους της περιοχής αποτελεί γροθιά στο στομάχι καθώς οι περισσότεροι μεγάλωσαν δίπλα σε αυτό και το μόνο που είχαν μέχρι πρότινος ήταν πανέμορφες αναμνήσεις. «Μεγαλώσαμε εδώ, δουλέψαμε για να ταιζουμε τις οικογένειές μας, είναι τρομερό αυτό που βλέπουμε. Μόνο ο Θεός μπορεί να σώσει το δάσος πλέον».




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.