Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η Σουηδία ξυπνάει έστω και αργά: Εντολή για αύξηση απελάσεων κατά 50% & χτίσιμο κέντρων επαναπατρισμού

Η Σουηδική κυβέρνηση ανέθεσε στην Υπηρεσία Μετανάστευσης της χώρας να αυξήσει τον αριθμό των απελάσεων κατά 50% και να σχεδιάσει ένα «κέντρ...





Η Σουηδική κυβέρνηση ανέθεσε στην Υπηρεσία Μετανάστευσης της χώρας να αυξήσει τον αριθμό των απελάσεων κατά 50% και να σχεδιάσει ένα «κέντρο επιστροφών» για παράνομους μετανάστες που έχουν απορριφθεί οι αιτήσεις ασύλου τους.

Όπως αναφέρει το ιστολόγιο Υπερβόριοι, η Σουηδική Υπηρεσία Μετανάστευσης, η Αστυνομική Αρχή και η Σουηδική Υπηρεσία Φυλακών και Δοκίμων έχουν αποστολή να εξορθολογίσουν την επιστροφή των παράνομων μεταναστών που απορρίφθηκαν οι αιτήσεις ασύλου τους.

Η Σουηδική Υπηρεσία Μετανάστευσης και η Αστυνομική Αρχή, έχουν λάβει εντολές από την κυβέρνηση να αυξήσουν τον αριθμό των απελάσεων κατά τουλάχιστον 50 τοις εκατό το 2023 σε σύγκριση με το 2021, γράφει η Κυβέρνηση στην επίσημη ιστοσελίδα της.

«Η Σουηδική Υπηρεσία Μετανάστευσης και η Αστυνομική Αρχή θα κρατούν ενήμερο το Υπουργείο Δικαιοσύνης για το πώς προχωρά η εργασία με την ανάθεση για την αύξηση του αριθμού των επιβολής και την ανάθεση για την επίτευξη των μετρήσιμων στόχων», γράφει η κυβέρνηση.

Μέρος της δουλειάς είναι να κρατηθούν οι μετανάστες των οποίων η αίτηση έχει απορριφθεί, υπό κράτηση σε ένα λεγόμενο κέντρο επιστροφής. Η ιδέα είναι ότι όσοι έχουν απορριφθεί θα πρέπει να διαχωριστούν από εκείνους στους οποίους έχει χορηγηθεί άσυλο, οι οποίοι θα πρέπει να αρχίσουν να λαμβάνουν επιχορηγήσεις και να αρχίσουν την ενσωμάτωσή τους στην κοινωνία.

«Η Σουηδική Υπηρεσία Μετανάστευσης θα υπολογίσει πόσες θέσεις θα χρειαστούν σε αυτά τα κέντρα κατά τη διάρκεια μιας πρώτης φάσης από το 2023 έως το 2025», δήλωσε ο υπουργός Ένταξης και Μετανάστευσης Anders Ygeman σε συνέντευξη Τύπου.«Η δημιουργία κέντρων επιστροφής θα επιτρέψει να σταλεί ένα σαφές μήνυμα ότι η διαδικασία ασύλου έχει ολοκληρωθεί και ότι από εκείνο το σημείο και μετά η επιστροφή θα είναι το κύριο μέλημα», πρόσθεσε.

Όσοι θέλουν να ασκήσουν έφεση για την απόρριψη της αίτησής τους για άσυλο θα επιτρέπεται να παραμείνουν στο κέντρο επιστροφής μέχρι να εκδικαστεί το θέμα από δικαστήριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.