Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αμφίβολη παρουσία Ερντογάν στα κατεχόμενα στις 20/7... Σχεδόν αδύνατη η φιέστα στο τουρκοκρατούμενο αεροδρόμιο Τύμπου!

Αδύνατη χαρακτηρίζει την τελετή εγκαινίων της νέας πτέρυγας του παράνομου αεροδρομίου της κατεχόμενης Τύμπου στις 20 Ιουλίου ο αποκαλούμενο...





Αδύνατη χαρακτηρίζει την τελετή εγκαινίων της νέας πτέρυγας του παράνομου αεροδρομίου της κατεχόμενης Τύμπου στις 20 Ιουλίου ο αποκαλούμενος «υπουργός δημοσίων έργων και μεταφορών» του ψευδοκράτους Ερχάν Αρικλί, ο οποίος κάνει λόγο για έλλειψη προσωπικού, καθώς και για ζητήματα που σχετίζονται με τον τεχνικό εξοπλισμό.

Όπως μεταδίδουν Τουρκοκυπριακά ΜΜΕ, ο Αρικλί ανέφερε πως τα εγκαίνια της νέας πτέρυγας του αεροδρομίου Ercan δεν θα πραγματοποιηθούν στις 20 Ιουλίου, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί, καθώς το προσωπικό δεν επαρκεί για κάτι τέτοιο, ενώ μηχανήματα και συστήματα που κρίνονται απαραίτητα για την έναρξη λειτουργίας της καινούριας πτέρυγας δεν έχουν ακόμη καταφθάσει.

Οι εμπλεκόμενοι φορείς σημειώνουν πως μόνο αν λυθούν τα δύο αυτά θέματα, θα καταστεί εφικτή η τελετή των εγκαινίων, κάτι όπως που κρίνεται ως εξαιρετικά δύσκολο έως απίθανο, δεδομένου ότι μεσολαβούν μόλις 11 μέρες για κάτι τέτοιο.

Την ίδια ώρα, συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες ως προς το εάν τελικά ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα βρίσκεται ή όχι στα κατεχόμενα στις 20 Ιουλίου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κος Ερντογάν προγραμματίζει επίσκεψη στο Ιράν στις 19 Ιουλίου, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατό τελικά να μεταβεί στα κατεχόμενα.

Πάντως, όπως έγινε γνωστό, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ υπέβαλε δύο νέες προτάσεις στον ΟΗΕ, αυτή τη φορά για το θέμα της αποναρκοθέτησης και της μετανάστευσης. Τις προτάσεις του ανέλυσε μάλιστα στην Ευρωπαία Επίτροπο Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων, Ελίζα Φερέιρα, με την οποία συναντήθηκε στο γραφείο του, ενώ όπως αναφέρουν Τουρκοκυπριακά ΜΜΕ, ο ηγέτης της Τουρκοκυπριακής πλευράς επιμένει στα όσα ανέφερε προ ημερών σχετικά με την συνεκμετάλλευση των φυσικών πόρων στην Κύπρο.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ (Ανταπόκριση–Κύπρος: Μανιάνα Καλογεράκη)


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.