Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Έτοιμοι για τον δρόμο...Ολοκληρώθηκε η εκπαίδευση των 1978 αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ

Ολοκληρώθηκε χθες η ειδική εκπαίδευση αστυνομικών και ειδικών φρουρών που στελεχώνουν την ομάδα ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής...



Ολοκληρώθηκε χθες η ειδική εκπαίδευση αστυνομικών και ειδικών φρουρών που στελεχώνουν την ομάδα ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής , με τη συμμετοχή συνολικά 1.978 στελεχών.



Το σεμινάριο υλοποιήθηκε με τη μέθοδο της δια ζώσης εκπαίδευσης στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας (ΚΕ.ΜΕ.Α.), της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής και της Διεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων, κατά το χρονικό διάστημα από 29 Νοεμβρίου 2021 έως 2 Ιουλίου 2022, σε 21 εκπαιδευτικές σειρές.



Η εκπαίδευση είχε σκοπό να δώσει στους συμμετέχοντες αστυνομικούς και ειδικούς φρουρούς την απαραίτητη κατάρτιση και εξάσκηση, ώστε να καταστούν ικανοί να καλύψουν με επάρκεια τις υπηρεσιακές ανάγκες.


Για την επίτευξη του εκπαιδευτικού στόχου, καταρτίστηκε εξαήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, με πρακτικό και θεωρητικό μέρος, στο οποίο συνέβαλαν καθοριστικά και ουσιαστικά διακεκριμένοι καθηγητές πανεπιστημίων, εισαγγελικοί λειτουργοί, ειδικά καταρτισμένοι ιδιώτες καθηγητές και στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας.



Αντικείμενο της εκπαίδευσης αποτέλεσαν οι παρακάτω κύριες θεματικές ενότητες:
Στοιχεία Ουσιαστικού Ποινικού Δικαίου,
Στοιχεία Δικονομικού Ποινικού Δικαίου,
Ανθρώπινα Δικαιώματα – Ρατσισμός – Ξενοφοβία – Διεθνής Προστασία,
Θέματα Ψυχολογίας,
Οργανισμός – Κανονισμοί Ελληνικής Αστυνομίας,
Επαγγελματική Αγωγή – Κανόνες Δεοντολογίας – Στοιχεία Επικοινωνίας,
Αστυνομική Αυτοάμυνα και Αυτοπροστασία και
Οπλοτεχνική.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.