Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Περιμένουμε ακόμη να έρθουν... 150 αυτοκινούμενα πυροβόλα Μ109Α5 ΔΩΡΕΑΝ από τα αμερικανικά αποθέματα!

Οι ΗΠΑ απάντησαν θετικά τον περασμένο Απρίλιο, στο αίτημα της Ελλάδας για την παραχώρηση, μέσω EDA, αυτοκινούμενων πυροβόλων Μ109Α5 από τα ...




Οι ΗΠΑ απάντησαν θετικά τον περασμένο Απρίλιο, στο αίτημα της Ελλάδας για την παραχώρηση, μέσω EDA, αυτοκινούμενων πυροβόλων Μ109Α5 από τα αμερικανικά αποθέματα.
 
Τα πυροβόλα, ήταν μέχρι πρόσφατα σε υπηρεσία με τον Αμερικανικό Στρατό και έχουν αποθηκευτεί σε εξαιρετική κατάσταση. Σημειώνουμε πως το ΓΕΣ “σκανάρει” σε πολύ τακτά χρονικά διαστήματα, όλες τις ευκαιρίες από πλευράς μεταχειρισμένου υλικού. Έτσι, όταν εντοπίστηκαν πυροβόλα Μ109Α5 σε εξαιρετική κατάσταση, έφυγε αμέσως αίτημα, όπως πρώτη είχε γράψει η ΠΤΗΣΗ.

Θεωρούμε πως η Ελλάδα θα κινηθεί άμεσα και για τα Μ109Α5, και θα τα εξασφαλίσει το συντομότερο δυνατό. Η Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, και η αναβίωση του Ψυχρού Πολέμου, είναι προφανές πως θα αυξήσει τις ανάγκες σε μεταχειρισμένο πολεμικό υλικό ανά τον κόσμο, γιαυτό και δεν χρειάζονται ολιγωρίες ή καθυστερήσεις επιπέδου Μ1117 Guardian που ευτυχώς έχουν αρχίσει να έρχονται κατα εκατοντάδες... . 

To M109A5 είναι ένα εξαίρετο πυροβόλο, και μπορεί να προσφέρει πολλά στον εκσυγχρονισμό των Μονάδων του Πυροβολικού.

Ακόμη, πολύ σύντομα αναμένουμε το Πυροβολικό να ξεκινήσει ένα πρόγραμμα αναβάθμισης/ομογενοποίησης και τυποποίησης όλων των πυροβόλων Μ109Α2/3/5 που υπάρχουν σε υπηρεσία, με σκοπό τη βελτίωση της συντήρησης και της αξιοπιστίας των οχημάτων. 

To πρόγραμμα αυτό είναι το αμέσως επόμενο από την αναβάθμιση των MLRS, που αναμένεται να προχωρήσει. Σε ότι αφορά τα M109, η κατασκευάστρια εταιρεία BAe Systems, έχει πολλές κι ενδιαφέρουσες προτάσεις, που έχουν και το πλεονέκτημα της ομοιοτυπίας με τις λύσεις που έχει επιλέξει ο Αμερικανικός Στρατός.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.