Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αυτή είναι η ιστορία που δε θα μάθουν ποτέ στα παιδιά μας! Σαν σήμερα στη Μακεδονία μας πέφτει ο Οπλαρχηγός Νικολούδης μαζί και 14 παλικάρια που κυνηγούσαν Βούλγαρους Κομιτατζήδες απ΄την τούρκικη ενέδρα

15 Ιουλίου 1906. Τα ανταρτικά σώματα των οπλαρχηγών Ιωάννη Καραβίτη και Ευάγγελου Νικολούδη, από τους Λάκκους των Χανίων, προσβάλλουν στ...


15 Ιουλίου 1906. Τα ανταρτικά σώματα των οπλαρχηγών Ιωάννη Καραβίτη και Ευάγγελου Νικολούδη, από τους Λάκκους των Χανίων, προσβάλλουν στο χωριό Κέλλη της Φλώρινας, όπου έχει την γιάφκα της η γνωστή συμμορία του αρχικομιτατζή Τάνε.






Τουρκική, όμως, δύναμη, που γνώριζε τις κινήσεις των σωμάτων και ενέδρευε στους λόφους γύρω από το χωριό καλύπτωντας τους κομιτατζήδες, κυκλώνει τους Έλλληνες οπλαρχηγούς. Στη μάχη που ακολουθεί σκοτώνεται ο Ευάγγελος Νικολούδης.




Ο Ευάγγελος Νικολούδης ήταν Αρχηγός Μακεδονικού Αγώνα από το 1903 ως 1906. Καταγόταν από τους Λάκκους Κυδωνίας Χανίων. Μαζί του στην μάχη της Κέλλης (που σημαίνει χωρίο σε σε υψόμετρο) πέφτουν άλλοι 14 συμπολεμιστές του, μεταξύ των νεκρών και ο Μανούσος Γρύλλος έξ Αλικάμπου Αποκορώνου Χανίων, ανήκων στην ομάδα Καραβίτη.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.