Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Προσοχή σκληρές εικόνες... Ουκρανία: Πατέρας στο δρόμο κρατά το χέρι του 13χρονου νεκρού γιου του

Τον γύρο του κόσμου, αποδεικνύοντας τη φρίκη του πολέμου στην Ουκρανία, κάνει μια φωτογραφία, που δείχνει έναν πατέρα γονατισμένο στο δρόμο...





Τον γύρο του κόσμου, αποδεικνύοντας τη φρίκη του πολέμου στην Ουκρανία, κάνει μια φωτογραφία, που δείχνει έναν πατέρα γονατισμένο στο δρόμο να κρατά το χέρι του νεκρού 13χρονου γιου του.

Σύμφωνα με το Reuters, που επικαλείται τοπικούς αξιωματούχους, το 13χρονο αγόρι σκοτώθηκε από ρωσική πυραυλική επίθεση στο Χάρκοβο, καθώς περίμενε το λεωφορείο κοντά σε τζαμί, την Τετάρτη.

Η φωτό από την Ουκρανία που έκανε τον πλανήτη να δακρύσει

Μετά την επίθεση, ο πατέρας του εφήβου γονάτισε στο δρόμο κρατώντας το χέρι του νεκρού γιου του, το σκεπασμένο σώμα του οποίου βρισκόταν κοντά στο κατεστραμμένο στέγαστρο λεωφορείου.

Η Oleksandra Matviichuk, επικεφαλής του Κέντρου Πολιτικών Ελευθεριών της Ουκρανίας, στην ανάρτησή της ανέφερε ότι ο πατέρας του 13χρονου στάθηκε εκεί, καταμεσής του δρόμου, κρατώντας το χέρι του νεκρού γιου του επί δύο ώρες. Οσο έμεινε εκείνος εκεί, στάθηκε στο πλευρό του μια αστυνομικός, κρατώντας το δικό του χέρι...

Τρεις νεκροί στο Χάρκοβο από ρωσικό πύραυλο, τραυματίστηκε και η αδελφή του 13χρονου

Τα σωστικά συνεργεία μετέφεραν άλλο ένα πτώμα σε φορείο. Το κοντινό τζαμί είχε υποστεί σοβαρές ζημιές.

Ο Oleh Synehubov, κυβερνήτης της περιοχής του Χάρκοβο, δήλωσε ότι τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Χάρκοβο χθες -ο έφηβος, ένας άνδρας και μια γυναίκα-, αλλά δεν ήταν σαφές αν και οι τρεις έχασαν τη ζωή τους από την επίθεση στη στάση λεωφορείου.

Είπε ότι η 15χρονη αδελφή του νεκρού εφήβου είχε επίσης τραυματιστεί, αλλά δεν έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματά τους.

«Πρόκειται για άλλη μια τρομερή πράξη τρομοκρατίας από τους Ρώσους», έγραψε ο Synegubov στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.






Η Ρωσία, η οποία εισέβαλε στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, δεν σχολίασε την επίθεση αυτή. Έχει αρνηθεί ότι στοχεύει σκόπιμα αμάχους, αν και οι ρωσικές επιθέσεις με πυραύλους και ρουκέτες έχουν καταστρέψει ουκρανικές πόλεις και κωμοπόλεις και έχουν προκαλέσει το θάνατο εκατοντάδων πολιτών.

Σε ξεχωριστή ανάρτηση στο Telegram, το τοπικό γραφείο του εισαγγελέα δήλωσε ότι πιστεύει ότι οι πύραυλοι εκτοξεύθηκαν από έναν πολλαπλό εκτοξευτή ρουκετών Uragan.

Το Χάρκοβο, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας, αντιστάθηκε σε μια ρωσική επίθεση που έφτασε στα περίχωρά της κατά τους δύο πρώτους μήνες της εισβολής, αλλά δέχθηκε σχεδόν καθημερινούς βομβαρδισμούς τον τελευταίο μήνα, μετά από μια περίοδο σχετικής ηρεμίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.