Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Μακάρι να ήταν έτσι.... Τουρκικό Κρατικό κανάλι TRT : «Η Ελλάδα ακολουθεί μαξιμαλιστικές πολιτικές σαν την Μεγάλη Ιδέα» !

Θα πρέπει να είναι τουλάχιστον αφελής κάποιος αν δεν αντιλαμβάνεται πως όλα αυτά είναι προετοιμασία της τουρκικής κοινής γνώμης για την επερ...




Θα πρέπει να είναι τουλάχιστον αφελής κάποιος αν δεν αντιλαμβάνεται πως όλα αυτά είναι προετοιμασία της τουρκικής κοινής γνώμης για την επερχόμενη σύγκρουση: 

Στο κρατικό προπαγανδιστικό δίκτυο TRT στην Τουρκία, παρακολουθήσαμε βίντεο 6 λεπτών με προπαγάνδα και προσβολές κατά της Ελλάδας.

Έτσι στο παρακάτω βίντεο μεταξύ άλλων ακούμε και τα εξής :

Δεν αναγνωρίζει το διεθνές δίκαιο

Η Ευρώπη την έσωσε από τη χρεοκοπία

Πολλαπλασιάστηκε το χρέος σε βάρος του λαού

Το επίσημο όνομα της είναι Ελληνική Δημοκρατία ή με την άλλη ονομασία Ελλάδα το κακομαθημένο παιδί της Ευρώπης.
Μία από τις πιο φτωχές χώρες της Ευρώπης αλλά η κυβέρνηση της Αθήνας αυξάνει τις δαπάνες για τους εξοπλισμούς. Ακόμη και με την οικονομία της σε ύφεση οι εξοπλιστικές δαπάνες δεν σταματάνε.

Το 2021 οι εξοπλιστικές δαπάνες έφτασαν στο 3,8% του ακαθάριστου Εθνικού προϊόντος της ανάμεσα στις χώρες του ΝΑΤΟ. Αυτό καταγράφηκε ως το υψηλότερο ποσοστό ανάμεσα στις χώρες μέλη του ΝΑΤΟ. Τα χρήματα τα οποία πλήρωσε για την άμυνα έφτασαν τα 8 δις δολάρια.

Το 38% εξ αυτών ήταν για αγορά εξοπλισμού. Η λαχτάρα της Ελλάδας για εξοπλισμούς μόνο για τα αεροπλάνα κόστισε 3,3 δις ευρώ. Αγόρασε από την Γαλλία 24 μαχητικά αεροσκάφη. Εξ αυτών τα 12 είναι αεροσκάφη που χρησιμοποιούσαν επι 15 χρόνια οι αεροπορικές δυνάμεις της Γαλλίας. Συμφωνία έγινε και με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Στην ατζέντα έφτασαν τα αεροσκάφη F-35.

Η Ελλάδα κατέστη πεδίο ανταγωνισμού για τους εμπόρους όπλων.

Απόστρατος Φαχρί Ερ: Η Γαλλία έκανε αυτή την συμφωνία πώλησης των Ραφαλ ως ένα είδος εκδίκησης έναντι των ΗΠΑ, μετά από την ακύρωση των υποβρυχίων που θα πουλούσε στην Αυστραλία, μετά από παρέμβαση των Ηνωμένων Πολιτειών. Αυτό ήταν ένα είδος συνέχισης του αγώνα μεταξύ Γαλλίας και άλλων Πολιτειών διαμέσω της Ελλάδας. Και αυτό δεν είναι κάτι που πιστεύω πως θα το χωνέψουν οι ΗΠΑ”

Η κυβέρνηση της Αθήνας ρίχτηκε στο σχέδιο του Αιγαίου. Επιδιώκει να φυλακίσει την Τουρκία στις ακτές της. Δεν σταματά τις μαξιμαλιστικές τις πολιτικές. Έχει σκέψεις σαν την Μεγάλη Ιδέα. Οι ελληνικές παρενοχλήσεις στο Αιγαίο συνεχώς διευρύνονται. Η κρίση των Ιμίων το 1996 έφερε τις δύο χώρες στο χείλος του πολέμου. Οι αερομαχίες σε αέρα και θάλασσα συνεχίζονται.

Υπουργός Αμύνης Ακαρ : Ελληνικά αεροσκάφη παραβιάζουν τον εναέριο χώρο μας πάνω από τις περιοχές Νταλαμάν, Ντίντιμ και Ντάτσα. Στις 27 του μηνός. Μετά από αυτό τι περιμένετε να κάνουμε εμείς ; Εμείς παραβίασαν τον εναέριο χώρο σας στις 28. ”

Απόστρατος Φαχρί Ερ: “Η Ελλάδα έχει πέντε θαλάσσια σχέδια. Συνενώνοντας αυτά με την Μεγάλη Ιδέα προσπαθεί να τα πραγματοποιήσει. Εντός αυτών περιλαμβάνεται και το να μην μπορεί με τίποτε, μα με τίποτε η Τουρκία να μπει στο Αιγαίο. Η Ελλάδα πραγματοποιεί αυτές τις εξοπλιστικές δραστηριότητες υπό την προστασία των Ηνωμένων Πολιτειών ,της ΕΕ και χωρών όπως η Γαλλία.”



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.