Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Tα προβλέπουμε όλα... Εξετάζεται σενάριο για Ναυτικό απποκλεισμό Νήσου μας με ταυτόχρονη απόβαση τουρκοκίνητων λαθρομεταναστών!

Σε συνέντευξή του στον Alpha και στον Αντώνη Σρόιτερ, που αφορά τις τουρκικές διεκδικήσεις στο Αιγαίο, ο Δρ. Γιώργος Φίλης παρουσιάζει ένα ...





Σε συνέντευξή του στον Alpha και στον Αντώνη Σρόιτερ, που αφορά τις τουρκικές διεκδικήσεις στο Αιγαίο, ο Δρ. Γιώργος Φίλης παρουσιάζει ένα ενδεχόμενο σενάριο δημιουργίας θερμού επεισοδίου και κλιμάκωσης της κρίσης, αναφέροντας τα παρακάτω:

Οι τουρκικές διεκδικήσεις είναι πλέον ξεκάθαρα στο τραπέζι. Οι Τούρκοι λένε ή αποστρατικοποιούμε τα νησιά ή αμφισβητούν την κυριαρχία τους με ό,τι σημαίνει αυτό.

Το ερώτημα είναι, με ποιο τρόπο όλη αυτή η θεωρία μπορεί να περάσει στο πεδίο, στην πράξη.

Κατ’ αρχήν σε νομικό επίπεδο, οι Τούρκοι δε μπορούν να πετύχουν τίποτα, διότι το Διεθνές Δίκαιο είναι ξεκάθαρο. Συνεπώς θα προσπαθήσουν να περάσουν σε άλλο επίπεδο τις διεκδικήσεις τους.

Όλα αυτά που λέει και κάνει η Τουρκία, δε θα πρέπει να μας εκπλήσσουν. Μην ξεχνάμε ότι, η Τουρκία λέει πολύ πριν τι θα κάνει στο άμεσο μέλλον!

Πώς μπορεί να αμφισβητηθεί η κυριαρχία ενός νησιού:

Πρακτικά, από τη στιγμή που δε θα μπορούν να αμφισβητήσουν τα κυριαρχικά δικαιώματα των νησιών μέσω του Διεθνούς Δικαίου -διότι δε μπορούν να βρουν οποιαδήποτε νομική υποστήριξη-, οι Τούρκοι θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν κάποιο επεισόδιο, κάποια στρατιωτική κρίση, με την οποία θα εμπεδώσουν ένα επίπεδο αμφισβήτησης στο Αιγαίο.

Με αυτό τον τρόπο, θα προσπαθήσουν να αναγκάσουν τις δυτικές δυνάμεις να επέμβουν, να ουδετεροποιήσουν την περιοχή την οποία ενδιαφέρει η Τουρκία και από εκεί και πέρα καταλαβαίνουμε όλοι πώς μπορούμε να καταλήξουμε.

Ένα τέτοιο επεισόδιο θα μπορούσε να ξεκινήσει από ένα σενάριο άσκησης, το οποίο να καταλήξει σε αποκλεισμού ενός νησιού του Αιγαίου και να συνδυαστεί με επιχειρήσεις απόβασης μεταναστών και λαθρομεταναστών.

Αυτή η ενέργεια μπορεί να καταλήξει σε κάποιου τύπου θερμό επεισόδιο επιπέδου Ιμίων, με το οποίο η Τουρκία θα προσπαθήσει να “υπερισχύσει” της Ελλάδας και να την αναγκάσει να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων από τη θέση του «αδυνάτου», αν και εφόσον η Ελλάδα «ηττηθεί» σε αυτό το επεισόδιο.

Και από εκεί και πέρα, η Τουρκία θα προσπαθήσει να αλλάξει το καθεστώς δια του στρατιωτικού εξαναγκασμού.

Κατά συνέπεια, η Ελλάδα θα πρέπει να επεκτείνει άμεσα στα 12 ν.μ. την αιγιαλίτιδα ζώνη σε όλο το Αιγαίο και από εκεί και πέρα «ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα» για τους Τούρκους. Γιατί τότε θα πρέπει να υλοποιήσουν την απειλή τους περί “casus belli”






Και καταλαβαίνουμε ότι η υλοποίηση ενός “casus belli” σε συνδυασμό με τον υφιστάμενο ευρωπαϊκό πόλεμο με τη Ρωσία αλλά και με την προσπάθεια εισβολής της Τουρκίας και προς Συρία και προς Ιράκ μόνο ένας τρελός θα το έκανε.

Άρα θα πρέπει να είμαστε αποφασιστικοί, γιατί από τη στιγμή που αποφασίσαμε να πάρουμε ξεκάθαρη θέση υπέρ της Δύσης στο ρωσο-ουκρανικό πόλεμο, θα πρέπει να πάρουμε αυτό που δικαιούμαστε και που έχουμε αποφασίσει να το πάρουμε μέσω αυτής της πολιτικής που ασκούμε.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.