Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Σε απόλυτη ετοιμότητα! Ο Έβρος εκπέμπει SOS - Προσοχή στις ημερομηνίες και τις νησίδες του ποταμού

Έκτακτη σύσκεψη με τη συμμετοχή του Στρατού, της Αστυνομίας, του Λιμενικού αλλά και εμπλεκόμενων φορέων για τη διαχείριση του μεταναστευτικ...





Έκτακτη σύσκεψη με τη συμμετοχή του Στρατού, της Αστυνομίας, του Λιμενικού αλλά και εμπλεκόμενων φορέων για τη διαχείριση του μεταναστευτικού - προσφυγικού, ώστε όλοι να είναι απόλυτα προετοιμασμένοι στην περίπτωση που προκληθεί μια νέα κρίση στον Έβρο

δεν αναμένουμε εκδήλωση της τουρκικής επιθετικότητας σε στρατιωτικό επίπεδο στον Έβρο, τουλάχιστον σε πρώτο χρόνο, όπου μπορεί να δούμε εκ νέου ενδεχομένως την απειλή συσσώρευσης μεταναστών, προκειμένου να περάσουν στο Ελληνικό έδαφος.

Εξαίρεση αποτελούν οι νησίδες του Έβρου, όπου απαιτείται προσοχή.
 
Πιθανές ημερομηνίες

Αναφορικά με πιθανές ημερομηνίες εκδήλωσης οποιασδήποτε τουρκικής προκλητικής ενέργειας από τώρα και μέχρι τέλος Αυγούστου, αναφέραμε ότι είναι η 20η Ιουλίου (Αττίλας 1), η 6η Αυγούστου(ημερομηνία υπογραφής της συμφωνίας Ελλάδας-Αιγύπτου για τις ΑΟΖ), η 14η Αυγούστου (Αττίλας 2) και η 30η Αυγούστου (ημέρα νίκης των Τούρκων σε βάρος μας το 1922).

Οι λόγοι που μας οδηγούν στην παραπάνω εκτίμηση είναι:

-Έβρος και Αιγαίο συνιστούν μέρος του κρίσιμου άξονα για τα συμφέροντα ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ, τόσο αναφορικά με την μεταφορά στρατευμάτων-οπλικών συστημάτων και πυρομαχικών προς τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και την Ουκρανία, όσο και του φυσικού αερίου από χώρες της Β.Αφρικής -Μ.Ανατολής προς Αλεξανδρούπολη και εκείθεν προς τις Ευρωπαϊκές χώρες.

-ΗΠΑ -Γαλλία-Ισραήλ στηρίζουν την Ελλάδα την οποία θεωρούν στρατηγικό τους σύμμαχο, πυλώνα σταθερότητας και ειρήνης στην περιοχή.

-Η Ελληνογαλλική συμφωνία προβλέπει ρήτρα αμοιβαίας στρατιωτικής βοήθειας σε περίπτωση προσβολής μιας εκ των δύο χωρών από τρίτη χώρα.

-Γαλλία-Γερμανία με δηλώσεις των ηγετών τους γνωστοποίησαν ότι θεωρούν απαράδεκτο και μη αποδεκτό να απειλείται η Εθνική κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα οποιουδήποτε μέλους της ΕΕ.

-Είχαμε τέλος πρόσφατα επαναβεβαίωση από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του εδαφίου 7 του άρθρου 42 της συνθήκης της ΕΕ, κοινώς της ρήτρας αμοιβαίας συνδρομής της ΕΕ.

Η κατάσταση στον Έβρο σήμερα

Το τελευταίο χρονικό διάστημα η στάθμη του ποταμού Έβρου έχει χαμηλώσει, όπως γίνεται άλλωστε κάθε καλοκαίρι, γεγονός που τον κάνει προσβάσιμο ακόμη και με τα πόδια σε αρκετά σημεία ,προκειμένου κάποιος να περάσει από την Τουρκία στην Ελλάδα

Στην παρούσα φάση παρατηρείται επίσης μια αύξηση της προσπάθειας περάσματος του ποταμού από μετανάστες, υπό την καθοδήγηση των λαθροδιακινητών, με αποτέλεσμα σε καθημερινή βάση οι Ελληνικές Δυνάμεις να αποτρέπουν 200-300 φορές την είσοδό τους στη χώρα μας

Τα παραπάνω χτύπησαν καμπανάκι στις αρχές, οδηγώντας σε έκτακτη σύσκεψη Στρατού - Αστυνομίας - Λιμενικού και λοιπών εμπλεκόμενων φορέων

Συγκεκριμένα χθές έγινε έκτακτη σύσκεψη με τη συμμετοχή του Στρατού της Αστυνομίας, του Λιμενικού αλλά και εμπλεκόμενων φορέων για τη διαχείριση του μεταναστευτικού, ώστε όλοι να είναι απόλυτα προετοιμασμένοι στην περίπτωση που προκληθεί μια νέα κρίση στον Έβρο.

Το σχέδιο εισόδου των παράνομων μεταναστών από Τουρκία μέσω Βουλγαρίας στην Ελλάδα

Η Ελλάδα ως γνωστόν προέβη σε μια σειρά έργων όπως στην κατασκευή φράχτη κατά μήκος των συνόρων μας με την Τουρκία, με έμφαση σε περιοχές όπου ο Έβρος δεν αποτελεί φυσικό σύνορο των δύο χωρών, στην εγκατάσταση καμερών, στην ενίσχυση των περιπόλων μας και σε μια σειρά επιπρόσθετων μέτρων ασφαλείας, προκειμένου να ασφαλίσει τα σύνορά της από την Τουρκία.

Ωστόσο, κυκλώματα διακινητών τα οποία δρουν υπό την ανοχή και στήριξη της Τουρκίας, διαπιστώθηκε στο παρελθόν ότι μετέφεραν τους μετανάστες από την παρέμβρια περιοχή της Τουρκίας στη Βουλγαρία και από εκεί κινούντο παράλληλα με την ελληνική μεθόριο μέχρι την οροσειρά της Ροδόπης.

Από εκεί επιχειρούσαν να μπουν στο ελληνικό έδαφος, παρακάμπτοντας στην ουσία την «πρώτη γραμμή άμυνας» που έχει χτιστεί στα 218 χιλιόμετρα των ελληνοτουρκικών συνόρων!

Έτσι ωθούσαν και μετέφεραν τους μετανάστες στα τουρκοβουλγαρικά σύνορα, τα οποία βρίσκονται απέναντι από το χωριό Δίλοφος, στο τριεθνές.

Από εκεί, άλλοτε με τις βουλγαρικές αρχές να κάνουν τα «στραβά μάτια» και άλλοτε όχι, περνούσαν στη βουλγαρική επικράτεια, όπου τους παραλάμβανε άλλο παρακλάδι διακινητών.Αν και βρίσκονται πλέον σε ευρωπαϊκό έδαφος, οι μετανάστες και οι διακινητές δεν επιθυμούσαν να διασχίσουν ή να παραμείνουν στη Βουλγαρία.

Κινούμενοι νύχτα μέσα από μονοπάτια, οδηγούσαν τους μετανάστες αρχικά δυτικά και έπειτα νότια, βαδίζοντας παράλληλα με τα ελληνικά σύνορα, μέσα στα δάση.

Φτάνοντας στην οροσειρά της Ροδόπης, η οποία αποτελεί το φυσικό σύνορο ανάμεσα σε Βουλγαρία και Ελλάδα, οι διακινητές ωθούσαν τους μετανάστες μέσα από κακοτράχαλες πλαγιές να περάσουν σε ελληνικό έδαφος.Τους προηγούμενους μήνες έχουν εντοπιστεί μετανάστες στην ορεινή περιοχή μεταξύ της Νυμφαίας Ροδόπης και του Μικρού και Μεγάλου Δέρειου του Έβρου.

Πολλοί από αυτούς είναι ξυπόλητοι και ημίγυμνοι και όταν συλλαμβάνονται από τις αρχές, εξιστορούσαν την πορεία που έκαναν μέχρι να έρθουν στην Ελλάδα, κάνοντας λόγο για πολυεθνικά κυκλώματα, τα μέλη των οποίων τους μετέφεραν από την Τουρκία στην Ελλάδα μέσω Βουλγαρίας.

Διαπιστώσεις-Συμπεράσματα

Με βάση τα παραπάνω, επισημαίνουμε ότι υπάρχει κίνδυνος ο Ερντογάν να εργαλιοποιήσει σε βάρος της Ελλάδας και της ΕΕ το μεταμαστευτικό εκ νέου

Ωστόσο αυτή τη φορά είμαστε πολύ καλύτερα προετοιμασμένοι και διαβασμένοι τόσο εμείς όσο και η Frontex






Ιδιαίτερα επισημαίνουμε το καθεστώς των νησίδων στον Έβρο ποταμό, αφού αυτές μπορεί να τύχουν εκμετάλλευσης από τους Τούρκους , οι οποίοι με την επίφαση των μεταναστών να αποπειραθούν είτε να δημιουργήσουν θερμό επεισόδιο, είτε να εγκλωβίσουν φίλιο τμήμα μας, όπως έκαναν στο παρελθόν με τον Ανθυπολοχαγο και τον Μόνιμο Λοχία, προκειμένου να περιέλθει η χώρα μας σε άσχημη θέση. pentapostagma.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.