Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΔΕΟΣ... Αυτό είναι το Lynx Kf-41 που ντύνεται στα γαλανόλευκα....!!! Με 205 από αυτά αναβαθμίζεται ο Ελληνικός Στρατός και μειώνει την απόσταση για Κωνσταντινούπολη...!!!

Το όχημα, το οποίο είναι εξέλιξη του γνωστού τεθωρακισμένου οχήματος Puma, είναι ένα από τα κορυφαία τεθωρακισμένα οχήματα μάχης στον κόσμο...




Το όχημα, το οποίο είναι εξέλιξη του γνωστού τεθωρακισμένου οχήματος Puma, είναι ένα από τα κορυφαία τεθωρακισμένα οχήματα μάχης στον κόσμο. Aναπτύχθηκε από την Rheinmetall και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην έκθεση «Eurosatory 2016», στην έκδοση Kf-31, ενώ η έκδοση Kf-41 παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην «Eurosatory 2018».

Το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο (ΑΣΣ) μόλις προχθές, αποφάσισε την απόκτηση 205 Lynx Kf-41 και ταυτόχρονα την αναβάθμιση 83 αρμάτων μάχης Leopard 2A4 σε 2Α7

Η έκδοση Kf-41 του Lynx έχει μέγιστο βάρος μάχης 50 τόνους και μπορεί να μεταφέρει τρία (3) άτομα πλήρωμα (οδηγός, πυροβολητής, αρχηγός) και οκταμελή ομάδα μάχης.

Η εξέλιξη του Lynx βασίστηκε στο Puma, προκειμένου να μειωθεί το κόστος της ανάπτυξης, άρα και του κόστους απόκτησης. Το όχημα είναι σχεδιασμένο με την εξής εργονομία: Το διαμέρισμα του οδηγού είναι εμπρός και αριστερά, ο κινητήρας είναι εμπρός και δεξιά, το διαμέρισμα του πύργου έπεται και ακολουθεί το διαμέρισμα της μεταφερόμενης ομάδας μάχης. Το Lynx συνδυάζει την εργονομία του Puma και την σπονδυλωτή προσέγγιση του τροχοφόρου Boxer: Όλες οι διαμορφώσεις μοιράζονται ένα κοινό όχημα στο οποίο προσθαφαιρούνται τμήματα (δομοστοιχεία), ανάλογα με την έκδοση του οχήματος ή την αποστολή του. Ομοίως, το επίπεδο θωράκισης και του οπλισμού διαμορφώνεται ανάλογα με τις απαιτήσεις της αποστολής.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ένα όχημα μπορεί να διαμορφωθεί ανάλογα με την αποστολή, με την εύκολη προσθαφαίρεση θωράκισης και οπλισμού. Σύμφωνα με την Rheinmetall η εναλλαγή ενός Lynx και η μετάπτωση του από μια διαμόρφωση σε μια άλλη μπορεί να γίνει στο πεδίο μάχης εντός οκταώρου. Οι εκδόσεις Kf-31/41 έχουν ίδιο πλάτος (3,6 μέτρα) και ύψος (3,3 μέτρα), αλλά διαφορετικό μήκος (7,22 και 7,73 μέτρα αντίστοιχα). Ομοίως, ενσωματώνουν κινητήρα διαφορετικής ισχύος, 750 και 1.140 ίππων αντίστοιχα, καθώς και διαφορετικό σύστημα μετάδοσης της κίνησης (Allison X300 και Renk HSWL 256 αντίστοιχα). Οι επιδόσεις κίνησης είναι ίδιες και για τα δύο (2) οχήματα (500 χιλιόμετρα εμβέλεια και 65-70 χιλιόμετρα την ώρα μέγιστη ταχύτητα σε οδό).

Στην έκδοση τεθωρακισμένου οχήματος μάχης τα Kf-31/41 ενσωματώνουν το πύργο μάχης Lance 2.0, η οποία έχει πιστοποιηθεί και για χρήση αιωρούμενων πυρομαχικών. Ο Lance 2.0 ενσωματώνει πολύ μεγάλη ισχύ πυρός και ευελιξία διαμόρφωσης, ανάλογα με τις απαιτήσεις του εκάστοτε πελάτη. Ο κύριος οπλισμός του πύργου είναι το πυροβόλο των 35 x 228 χιλιοστών, με δυνατότητα βολής πυρομαχικών πυροδότησης στον αέρα ABM (Air-Burst Munitions) και το συζυγές πολυβόλο των 7,62 χιλιοστών. Από εκεί περά η καινοτομία του Lance 2.0 βρίσκεται στην τοποθέτηση δύο (2) επιπλέον οπλικών συστημάτων σε κάλαθους, δεξιά και αριστερά του πύργου. Ο πελάτης μπορεί να διαμορφώσει τον πύργο, ανάλογα με τις απαιτήσεις του μεταξύ τεσσάρων (4) επιλογών: (α) Δύο (2) αντιαρματικά βλήματα Spike -LR2 (β) 1-2 περιφερόμενα πυρομαχικά (γ) Ένα (1) μη-επανδρωμένο αερόχημα (UAV) ή (δ) Μία (1) συλλογή ηλεκτρονικού πολέμου. Από αυτές τις τέσσερις (4) επιλογές μπορούν να επιλεγούν δύο (2).




Επιπλέον ο Lance 2.0 είναι εφοδιασμένος και με ακουστικό σύστημα εντοπισμού πυρών. Εργονομική πρόβλεψη υπάρχει και για την εγκατάσταση ενεργητικού συστήματος αυτοπροστασίας, ενώ, από κατασκευής ο πύργος είναι εφοδιασμένος με το σύστημα αυτοπροστασίας Rosy. Σε ένα παράδειγμα σύνθεσης, μια Μηχανοκίνητη Διμοιρία Πεζικού θα μπορεί να αποτελείται από ένα (1) όχημα (διοικητικό) με τους κάλαθους ηλεκτρονικού πολέμου και UAV και τρία (3) οχήματα (Ομάδων) με Spike-LR2 και αιωρούμενα πυρομαχικά. Το διοικητικό όχημα θα κάνει στοχοποίηση μέσω άμεσης παρατήρησης (UAV) ή μέσω του εντοπισμού και της χαρτογράφησης των εχθρικών ηλεκτρομαγνητικών εκπομπών (ηλεκτρονικός πόλεμος) και οι Ομάδες θα προσβάλουν τους εχθρικούς στόχους, γνωρίζοντας που ακριβώς είναι.... Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ...



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.