Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Για να μην τρέφουν αυταπάτες κάποιοι... Ξεκαθαρίζουν αμετάκλητα οι Αμερικ;Aνοι: Δεν υπάρχει περίπτωση επιστροφής της τουρκίας στα F35!

Αυτό υποστηρίζει ο Adam Smith, Πρόεδρος της Επιτροπής Ενόπλων Υπηρεσιών των ΗΠΑ Καθώς τα μέλη του ΝΑΤΟ εργάζονται για να καταλάβουν τι θα δ...





Αυτό υποστηρίζει ο Adam Smith, Πρόεδρος της Επιτροπής Ενόπλων Υπηρεσιών των ΗΠΑ

Καθώς τα μέλη του ΝΑΤΟ εργάζονται για να καταλάβουν τι θα δεχτεί η Τουρκία, σε αντάλλαγμα να επιτρέψει στη Σουηδία και τη Φινλανδία να ενταχθούν στη συμμαχία, ένα αναδυόμενο ερώτημα είναι εάν θα επιτραπεί στην Τουρκία να επιστρέψει στο πρόγραμμα F-35 ως μέρος των διαπραγματεύσεων.

Η απάντηση, όσον αφορά τον πρόεδρο της Επιτροπής Ενόπλων Υπηρεσιών της Βουλής των Αντιπροσώπων, είναι αρκετά σαφής: «Η Τουρκία δεν επανέρχεται στο πρόγραμμα των F-35», είπε ο εκπρόσωπος Adam Smith, D-Wash., στους δημοσιογράφους σε μια εκδήλωση που διοργάνωσε η Ομάδα Αμυντικών Συγγραφέων.

Να υπενθυμίσουμε ότι, η Τουρκία ήταν πρώτος εταίρος στο πρόγραμμα F-35 και βοήθησε στη χρηματοδότηση της ανάπτυξης του τζετ. Το σχέδιο ήταν να αγοράσουν 100 από τα μοντέλα F-35A, τα οποία έχουν αγοραστεί από πολλές χώρες του ΝΑΤΟ. Ωστόσο, μια απόφαση της Άγκυρας να αγοράσει το ρωσικό σύστημα αεράμυνας S-400, σήμανε τον «κώδωνα κινδύνου», με τις ΗΠΑ και άλλους να εγείρουν ανησυχίες ότι το ρωσικό σύστημα θα χρησιμοποιηθεί για τη συλλογή πληροφοριών για το F-35 για τη Μόσχα.

Μετά από αρκετά χρόνια διαπραγματεύσεων, η Τουρκία τον Ιούλιο του 2019 αποδέχτηκε τους S-400 στο έδαφός της και η κυβέρνηση Τραμπ, απάντησε αποβάλλοντας την Τουρκία από το πρόγραμμα F-35, κοστίζοντας στην Άγκυρα τόσο το στόλο των μαχητικών stealth όσο και τα οφέλη της βιομηχανικής βάσης του προγράμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.