Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Θα μας ρίχνουν τα drone σαν κουνούπια...» Ανησυχούν οι Τούρκοι: «Η Ελλάδα θα δημιουργήσει ηλεκτρονική ασπίδα σε Αιγαίο & Α. Μεσόγειο»

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κυβέρνηση θεωρούν περίπου δεδομένο πως σύντομα, ίσως και μέσα στον Ιούλιο, η Τουρκία θα περάσει από τις λεκτικ...




Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κυβέρνηση θεωρούν περίπου δεδομένο πως σύντομα, ίσως και μέσα στον Ιούλιο, η Τουρκία θα περάσει από τις λεκτικές προκλήσεις, στις πράξεις.

Αυτό το πολωμένο κλίμα που έχει δημιουργήσει η Αγκυρα και έχει θέσει σε συναγερμό την Αθήνα, η οποία παρακολουθεί με ψυχραιμία τις προκλήσεις απαντώντας και δηλώνοντας έτοιμη για… θερμό καλοκαίρι. Σε κάθε περίπτωση, η απάντηση θα είναι άμεση και σε περίπτωση που η Αγκυρα διαβεί τον Ρουβίκωνα.

Την ίδια στιγμή τα τουρκικά ΜΜΕ ”ουρλίαζουν”! Τι αναφέρουν:

”Ενώ η Ελλάδα σχεδιάζει να εγκαταστήσει ένα σύστημα που θα μπλοκάρει τα UAV της Τουρκίας στα νησιά του Αιγαίου, θέλει επίσης να αυξήσει τον αριθμό των UAV τύπου «Heron».

Η παρουσία τουρκικών UAV στο Αιγαίο έχει σημάνει συναγερμό στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Συστήματα αντι-drone θα αναπτυχθούν από την Ελλάδα το καλοκαίρι του 2022 σε Αιγαίο και Α. Μεσόγειο. Το σύστημα, το οποίο θα ανιχνεύει UAV που θα εισέλθουν στο ελληνικό FIR, θα δημιουργήσει μια ηλεκτρονική ασπίδα και θα κάνει τον χρήστη να χάσει τον έλεγχο του UAV.

Tι αναφέρουν οι Έλληνες:

”Σε λίγο καιρό θα το διαπιστώσουν πρώτοι οι Τούρκοι, όταν θα χαλάνε… μυστηριωδώς πάνω από το Αιγαίο τα μη επανδρωμένα drones. Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει, το σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου θα μπορεί να αναγκάζει τα drones να χάνουν το σήμα τους και να πέφτουν.”

Η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία προχωρά και στην αγορά UAV τύπου «MQ-9» από τις ΗΠΑ. Προβλέπεται ότι θα καταβληθούν περίπου 350 εκατ. ευρώ για την αγορά 3 UAV τύπου “MQ-9” και ενός ή δύο σταθμών ελέγχου, εφόσον εγκριθούν από τις αρμόδιες μονάδες.

Από την άλλη πλευρά, ο Α/ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος αναμένεται να επισκεφθεί το Ισραήλ αυτή την εβδομάδα για να συζητήσει το αίτημα προσθήκης τριών ακόμη UAV τύπου «Heron»”, αναφέρουν οι Τούρκοι.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.