Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ξέσκισμα από Κωσταράκο:για BMP-1-MARDER : «Κύριοι συνάδελφοι εξάλειψη προγεφυρώματος χωρίς να το κάνεις μόνιμο κενοτάφιο για όσους βρεθούν μέσα δεν γίνεται»

"Θα προτιμούσατε σε κρίση ή Ειρήνη ή πόλεμο να είστε διοικητής ενός Μηχανοκίνητου Τάγματος Πεζικού με Bmp-1 ή ενός Μηχανοκίνητου Τάγμα...




"Θα προτιμούσατε σε κρίση ή Ειρήνη ή πόλεμο να είστε διοικητής ενός Μηχανοκίνητου Τάγματος Πεζικού με Bmp-1 ή ενός Μηχανοκίνητου Τάγματος Πεζικού με Marder; Ή σαν διοικητής ενός νησιού θα προτιμούσατε να είχατε ένα Μ/Κ Τάγμα Πεζικού με Bmp-1 ή ένα Μ/κ Τάγμα ΠΖ με Marder;"

Νέα τοποθέτηση-απάντηση στους επικριτές της συμφωνίας για BMP-1-MARDER από τον Στρατηγό, επίτιμο Α/ΓΕΕΘΑ και πρώην Πρόεδρο της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Μιχαήλ Κωσταράκο.

Ακολουθεί ολόκληρη η παρέμβασή του:

Θα ήθελα να απευθυνθώ σε κάποιους συναδέλφους που έχουν εκφράσει μια όψιμη προτίμηση για τα BmP-1 δηλώνοντας την αντίθεση τους με την συμφωνημένη όπως φαίνεται αντικατάσταση τους από τα γερμανικά ΤΟΜΑ Marder.
To ερώτημα μου είναι :

"Θα προτιμούσατε σε κρίση ή Ειρήνη ή πόλεμο να είστε διοικητής ενός Μηχανοκίνητου Τάγματος Πεζικού με Bmp-1 ή ενός Μηχανοκίνητου Τάγματος Πεζικού με Marder; Ή σαν διοικητής ενός νησιού θα προτιμούσατε να είχατε ένα Μ/Κ Τάγμα Πεζικού με Bmp-1 ή ένα Μ/κ Τάγμα ΠΖ με Marder;"

Αυτά που ακούω περί εξαλείψεως προγεφυρώματος με BMP-1 δείχνουν ότι μάλλον το θέμα της εξάλειψης προγεφυρώματος δεν σας έχει αφήσει ξάγρυπνους πολλές νύχτες. Επειδή εμένα με έχει αφήσει ήθελα να πω ότι εξάλειψη ΠΓ χωρίς να κάνεις το ΠΓ οικόπεδο και μόνιμο κενοτάφιο για όσους βρεθούν μέσα στο όριο του δεν γίνεται.

Όσοι είναι εκεί θα πρέπει να μείνουν για πάντα εκεί και αυτό θα γίνει κυρίως με Πυροβολικό και όλμους που θα κάνουν την περιοχή killing fields πραγματικά. Τα Bmp-1 για να μετάσχουν σ' αυτό το πανηγύρι πυρών και θανάτου πρέπει πρώτα να πάνε εκεί. Όσοι έχουν νοιώσει την αγωνία και την αβεβαιότητα της κίνησης τους και έχουν προσπαθήσει για υψηλή κινητικότητα χωρίς το επιθυμητό αποτέλεσμα μπορούν να μιλήσουν.

Όσοι δεν μπορούσαν να αποκαταστήσουν υψηλή κινητικότητα στις χαρχάλες του 60 με περιορισμένο αριθμό ανταλλακτικών και περιορισμένη τεχνική γνώση του προσωπικού δεν ήταν κακοί αξιωματικοί. Απλώς τους δίναμε ένα δυνατό στόχο. Έπρεπε πρώτα να φτάσουν στο προγεφύρωμα για να μετάσχουν στην εξάλειψη του. Και δεν μπορώ να προσδιορίσω τι ποσοστό τελικά θα έφτανε κοντά. Για να μπορεί να κάνει εύστοχα πυρά. Όλοι ξέραμε οτι τα πυρά του BMP-1 μόνο για ευστοχία δεν ήταν γνωστά.

Επομένως πριν κρίνουμε τη απόφαση αντικατάστασης που την θεωρώ άριστη, ας συγκρίνουμε πραγματικά τα δυο οπλικά συστήματα με βάση τις πραγματικές τος δυνατότητες όχι αυτές που φανταζόμαστε ότι έχουν ή θα μπορούσαν να έχουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.