Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ουκρανία: Ρώσοι στρατιώτες εκτέλεσαν συμπατριώτη τους όταν τους ζήτησε να μην πυροβολήσουν μια μάνα με την κόρη της

  «Μην πυροβολείτε» τους ζήτησε απελπισμένα, ωστόσο εκείνοι άνοιξαν πυρ σκοτώντας εκείνον και τη μητέρα, στο Χάρκοβο - «Κανείς δεν το αξίζει...

 






«Μην πυροβολείτε» τους ζήτησε απελπισμένα, ωστόσο εκείνοι άνοιξαν πυρ σκοτώντας εκείνον και τη μητέρα, στο Χάρκοβο - «Κανείς δεν το αξίζει αυτό. Μου κατέστρεψαν τη ζωή» περιέγραψε την τραυματική της εμπειρία η κόρη

Προσπάθησε να μεταπείσει τους συμπατριώτες του που ήταν έτοιμοι να πυροβολήσουν μία Ουκρανή μητέρα και την κόρη της στο Χάρκοβο της Ουκρανίας. Ο Ρώσος στρατιώτης δεν άντεχε το θέαμα, να βλέπει, δηλαδή, το όπλο να είναι στραμμένο προς τις δύο γυναίκες.

Τελικά όμως οι δικοί του, όχι απλά δεν άκουγαν που τους ικέτευε να τις λυπηθούν, αλλά δεν δίστασαν να τον σκοτώσουν εν ψυχρώ.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «The Sun», Ρώσοι στρατιώτες άνοιξαν πυρ εναντίον των Ουκρανών, αλλά και δύο συμπατριωτών τους που θέλησαν να τις βοηθήσουν.



Οι δύο Ρώσοι στρατιώτες λύγισαν βλέποντας την τρομοκρατημένη Ουκρανή Ιρίνα Περλιφόν και την κόρη της Καρολίνα να θέλουν να σωθούν. Το περιστατικό σημειώθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο όταν τα ρωσικά στρατεύματα εισέβαλαν στο Χάρκοβο. Η 52χρονη Ιρίνα και η 29χρονη Καρολίνα πήραν το αυτοκίνητό τους για να απομακρυνθούν από το σημείο που είχαν περικυκλώσει Ρώσοι.

Τελικά τις εντόπισαν δύο Ρώσοι στρατιώτες και τους πρόσφεραν βοήθεια. Τις έκρυψαν σε ένα γκαράζ. Όταν τις πήρε είδηση μία ομάδα Ρώσων, άρχισαν τους πυροβολισμούς.

Η Ιρίνα χτυπήθηκε στο κεφάλι και πέθανε στην αγκαλιά της κόρης της. Ένας από τους δύο Ρώσους στρατιώτες που τις βοήθησε, έπεσε κι αυτός νεκρός. Ο άλλος τραυματίστηκε σοβαρά, αλλά κατάφερε να γλιτώσει.

Η κόρη της Ιρίνα, που τραυματίστηκε ελαφρά, μίλησε για την τραυματική εμπειρία στην εφημερίδα «The Sun», η οποία πλέον ερευνάται ως έγκλημα πολέμου.

«Η μητέρα μου οδηγούσε το αυτοκίνητο αλλά άρχισε να πανικοβάλλεται. Σταματήσαμε και είδαμε δύο Ρώσους στρατιώτες. Μας έκρυψαν σε ένα κοντινό γκαράζ κι έμειναν μαζί μας για 15 λεπτά. Μία άλλη ομάδα Ρώσων στρατιωτών μας εντόπισε και άρχισε να πυροβολεί».

Όπως λέει η Καρολίνα, ένας από τους στρατιώτες που τις βοήθησε, τους παρακαλούσε, λέγοντας: «Μην πυροβολείτε, μην πυροβολείτε. Άρχισε να κλαίει. Ακούστηκαν πολλές φωνές. Είχα σκύψει το κεφάλι μου. Το μόνο που άκουγα ήταν πυροβολισμοί. Υπήρχε αίμα παντού όταν σήκωσα το βλέμμα μου. Ήμουν πεπεισμένη ότι θα πέθαινα. Χτυπήθηκα από μία σφαίρα. Σηκώθηκα και άρχισα να τρέμω γιατί έβλεπα τη μαμά μου. Είδα τη σφαίρα στο κεφάλι της και συνειδητοποίησα ότι ήταν νεκρή. Φοβόμουν τόσο πολύ. Δεν μπορούσα να πιστέψω αυτό που συνέβη».

Η Καρολίνα κατάφερε να γλιτώσει, καθώς συνεχίζονταν οι πυροβολισμοί ενώ βοήθησε τον Ρώσο τραυματία να διαφύγει. «Κανείς δεν το αξίζει αυτό. Μου κατέστρεψαν τη ζωή. Είμαι συντετριμμένη», υποστήριξε στη βρετανική εφημερίδα.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.