Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Στα «δίχτυα» της ΕΛ.ΑΣ. εγκληματική οργάνωση που διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας

Η εγκληματική οργάνωση που διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών, διαφόρων ειδών, στο κέντρο της Αθήνας, εξαρθρώθηκε από την υποδιεύθυνση...





Η εγκληματική οργάνωση που διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών, διαφόρων ειδών, στο κέντρο της Αθήνας, εξαρθρώθηκε από την υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Μετά από πληροφορίες για εγκληματική οργάνωση που διακινεί σημαντικές ποσότητες κοκαΐνης, ακατέργαστης και κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτας και χασισελαίου) στο κέντρο των Αθηνών (πλατεία Αττικής, πλατεία Κλαυθμώνος και πλατεία Κύπρου), εντοπίστηκαν τα μέλη της και πιστοποιήθηκε η εγκληματική τους δράση.


Από την προανακριτική έρευνα πιστοποιήθηκε και ο ρόλος των μελών του κυκλώματος και συγκεκριμένα:

– Του 60χρονου αλλοδαπού ως αρχηγικού μέλους της οργάνωσης, που είχε αναλάβει τη μεταφορά, αποθήκευση, φύλαξη και την ανεύρεση προμηθευτών ναρκωτικών ουσιών.

-Του 49χρονου αλλοδαπού που ήταν επιφορτισμένος με την αποθήκευση, φύλαξη, μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, κυρίως σε συμπατριώτες του, που εν συνεχεία την διακινούσαν στο κέντρο της Αθήνας

-Του 45χρονου αλλοδαπού που ήταν επιφορτισμένος με την αποθήκευση, φύλαξη και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και

– Του 30χρονου Έλληνα που ήταν επιφορτισμένος με την αποθήκευση και φύλαξη των ναρκωτικών ουσιών

Χαρακτηριστικά της δράσης των μελών της εγκληματικής οργάνωσης ήταν:

– Η επιλογή σπιτιών για την αποθήκευση των ναρκωτικών πού ήταν κοντά στο ευρύτερο κέντρο της Αθήνας, προκειμένου να πραγματοποιούνται με ταχύτητα οι αγοραπωλησίες ναρκωτικών.

– Τα διαφορετικά είδη των ναρκωτικών, με σκοπό να ικανοποιείται μεγαλύτερο εύρος αγοραστών και τέλος.

– Η σύνθεση της εγκληματικής οργάνωσης, δηλαδή συνεργασία μεταξύ αλλοδαπών και ημεδαπών με σκοπό την αύξηση του πελατολογίου.

Σε έρευνες που έγιναν σε οχήματα και σπίτια στην Αθήνα και στους Αγίους Αναργύρους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων: Ακατέργαστη κάνναβη βάρους 16 κιλών και 250,5 γραμμαρίων, κατεργασμένη κάνναβη (σοκολάτα) βάρους 1.333 γραμμαρίων, χασισέλαιο βάρους 750 γραμμαρίων, κοκαΐνη βάρους 198,7 γραμμαρίων, 16 φιαλίδια αναβολικής ουσίας, λευκή σκόνη άγνωστης χημικής σύστασης βάρους 184 γραμμαρίων, το χρηματικό ποσό των 4.770 ευρώ, πιστόλι με γεμιστήρα, 3 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, 10 συσκευές κινητής τηλεφωνίας, 6 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.