Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Έχουν πάρει χαρτί και μολύβι και μετράνε τους αμυντικούς εξοπλισμούς της Ελλάδας οι τούρκοι... Εχουν ιδιαίτερο πρόβλημα με την Σοούδα!

"Η Ελλάδα επεκτείνει τη βάση της στην Κρήτη", είναι ο τίτλος άρθρου Τουρκικού ΜΜΕ , του οποίου τα κυριότερα σημεία είναι τα ακόλο...




"Η Ελλάδα επεκτείνει τη βάση της στην Κρήτη", είναι ο τίτλος άρθρου Τουρκικού ΜΜΕ , του οποίου τα κυριότερα σημεία είναι τα ακόλουθα:

"Πατήθηκε το κουμπί για 13 έργα αξίας 800 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία προβλέπουν την κατασκευή νέων εγκαταστάσεων, τον εκσυγχρονισμό και την αγορά πυρομαχικών στις ελληνικές ναυτικές και χερσαίες δυνάμεις.

Ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος έλαβε έγκριση από την κοινοβουλευτική επιτροπή εξοπλισμών και συμβάσεων για 7 έργα για το ναυτικό και 6 για τις χερσαίες δυνάμεις. Στο πλαίσιο αυτό, η ελληνική ναυτική βάση που βρίσκεται στη Σούδα της Κρήτης θα επεκταθεί με δαπάνες 190 εκατ. ευρώ και με την κατασκευή νέων εγκαταστάσεων.

Κατά Tουρκίας

Στόχος είναι το μνημόνιο συνεννόησης για τα σύνορα θαλάσσιας δικαιοδοσίας που υπογράφηκε μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης το 2019 και η ναυτική βάση στην Κρήτη, η οποία έχει αποκτήσει σημαντική θέση μετά την κρίση Oruç Reis στην Ανατολική Μεσόγειο το 2020, προκειμένου να φιλοξενήσει το μισό ελληνικό ναυτικό .

Δεύτερη μεγάλη βάση

Τα ελληνικά επιτελεία δήλωσαν ότι η δεύτερη μεγαλύτερη ναυτική βάση της χώρας θα βρίσκεται στην Κρήτη, μετά το νησί της Σαλαμίνας, κοντά στην Αθήνα. Υπάρχει μια ελληνική ναυτική βάση στο ένα άκρο του κόλπου της Σούδας στο νησί της Κρήτης και μια ναυτική βάση των ΗΠΑ στο άλλο άκρο.

Άλλα εγκεκριμένα έργα είναι:

160 εκατ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό των ελικοπτέρων τύπου S-70 Aegean Hawk.

90 εκατομμύρια ευρώ για τον εκσυγχρονισμό συστημάτων πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων τύπου RM-70.

80-90 εκατ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό πυραυλικών συστημάτων 122 χλστ.

150 εκατ. ευρώ για την αγορά 30 χιλιάδων βλημάτων αρμάτων μάχης 122 χλστ.

20 εκατ. ευρώ για την αγορά πυραύλων τύπου Hellfire που χρησιμοποιούνται σε ελικόπτερα τύπου Απάτσι."

Είναι μεγάλη η πρεμούρα τους γιατί γνωρίζουν πως βαδίζουμε για την σύγκρουση και γιατί ξέρουν πως κάνουν ότι χρειαστεί για να την προκαλέσουν... Ελπίζουμε σύντομα και με την ίδια σπουδή, να μετράνε και τις βόμβες μας που θα σκάνε στο Βόσπορο, στην Άγκυρα, στις βάσεις τους και στα κεφάλια τους...


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.