Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Γονείς προσοχή.... Σεξουαλική κακοποίηση και παιδιά: Τα σημάδια που τη μαρτυρούν και πώς να τα προστατέψετε!

Πότε μπορώ να μιλήσω για τη σεξουαλική κακοποίηση στο παιδί μου; Μπορώ να καταλάβω αν κάτι έχει συμβεί; Ποιο είναι το προφίλ του παιδόφιλου;...






Πότε μπορώ να μιλήσω για τη σεξουαλική κακοποίηση στο παιδί μου; Μπορώ να καταλάβω αν κάτι έχει συμβεί; Ποιο είναι το προφίλ του παιδόφιλου; Η ψυχολόγος - παιδοψυχολόγος Αλεξάνδρα Καππάτου αναλύει τις συμπεριφορές και τα σημάδια στο Μarie Claire.

Έφτασε εκείνη η ώρα στη χώρα μας, που σπάει ο κύκλος οποιασδήποτε μορφής βίας. Στο σπίτι, στο σχολείο, στην εργασία, στον αθλητισμό, σε οποιοδήποτε περιβάλλον. 

Και όλο αυτό είναι απόρροια της πληθώρας των καταγγελιών για σεξουαλική παρενόχληση και άσκηση βίας που βλέπουμε να πραγματοποιούνται τους τελευταίους σχεδόν δύο μήνες. Κάνοντας τη γενναία αρχή η Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου με τη συνέντευξή της στο Marie Claire, συνεχίστηκε ένας ορυμαγδός καταγγελιών από ανθρώπους του θεάτρου και της τέχνης και φτάσαμε στην καταγγελία του υπέροχου Δημήτρη Μοθωναίου αγγίζοντας ένα πολύ ευαίσθητο θέμα, αυτό της παιδικής κακοποίησης. 

Το βράδυ της Τετάρτης μάλιστα είχαμε και την εξομολόγηση του Βασίλη που εξομολογήθηκε το βιασμό του στην ηλικία των 15, από τον θεατράνθρωπο για τον οποίο γίνεται λόγος τις τελευταίες ημέρες. Η παιδική κακοποίηση είναι ένα θέμα που αφορά πολλές οικογένειες και για το οποίο πολλοί γονείς ψάχνουν απαντήσεις για το πώς είναι καλό να συμπεριφερθούν και να μιλήσουν στα παιδιά τους, αλλά και ποια είναι τα σημάδια που μαρτυρούν πως κάτι έχει συμβεί. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.