Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Για τρίτη μέρα καίγεται η κατεχόμενη Μαρμαρίδα... Είπαν ότι την περιόρισαν αλλά ξαναφούντωσε...

Συνεχίζει να καίει με αμείωτο ρυθμό η φωτιά που ξέσπασε το βράδυ της Τρίτης στη Μαρμαρίδα της Τουρκίας. Οι πυροσβέστες αγωνίζονται την Πέμπ...




Συνεχίζει να καίει με αμείωτο ρυθμό η φωτιά που ξέσπασε το βράδυ της Τρίτης στη Μαρμαρίδα της Τουρκίας. Οι πυροσβέστες αγωνίζονται την Πέμπτη από γης και αέρος για να θέσουν υπό έλεγχο δασική πυρκαγιά στη νοτιοδυτική Τουρκία.

Οι ελπίδες ότι η φωτιά στην Μαρμαρίδα της Τουρκίας περιορίστηκε εξανεμίστηκαν μετά την αναζωπύρωση του πύρινου μετώπου ξανά λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και των ανέμων.

Οι εικόνες από τη δασική πυρκαγιά κοντά στο παραθαλάσσιο τουριστικό θέρετρο της Μαρμαρίδας, προκάλεσαν φόβους για επανάληψη των περσινών πυρκαγιών που κατέστρεψαν εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα στην περιοχή.

Εικόνες που ελήφθησαν από το Reuters δείχνουν καπνό να υψώνεται από λόφους και αστυνομικά οχήματα με αντλίες νερού να βοηθούν τους πυροσβέστες στις προσπάθειες κατάσβεσης, καθώς η πυρκαγιά εξαπλώθηκε μέσα από δάσος στην αραιοκατοικημένη περιοχή.

Ελικόπτερα και αεροπλάνα έριχναν νερό στις φλόγες καθόλη τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας και οι αρχές ανακοίνωσαν ότι θα ξανάρχιζαν σήμερα μετά την παύση τους στη διάρκεια της νύχτας.

Τα αίτια της πυρκαγιάς, η οποία ξέσπασε γύρω στις 20:00 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδος) προχθές, Τρίτη, δεν έχουν διευκρινιστεί.

Ο υπουργός Δασών Βαχίτ Κιρίστσι δήλωσε χθες ότι η πυρκαγιά είχε τεθεί υπό έλεγχο, αλλά αργότερα ανακοίνωσε ότι είχε εξαπλωθεί και πάλι, μετά την αναζωπύρωσή της από τους ανέμους και τη ζέστη.

Περίπου 150 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από 51 σπίτια για προληπτικούς λόγους, σημείωσε, προσθέτοντας ότι περίπου 2.600 άνθρωποι αγωνίζονταν για να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά.

Η τουρκική δασική υπηρεσία ανακοίνωσε επίσης ότι 27 ελικόπτερα και 14 αεροπλάνα θα μετάσχουν σήμερα στις προσπάθειες κατάσβεσης της φωτιάς.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.