Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Ο ελληνικός στρατός είναι δυνατός αντίπαλος – Αν η Τουρκία περάσει την κόκκινη γραμμή ίσως να πάψει να υπάρχει με τη σημερινή μορφή»

Η Τουρκία, υπηρετώντας την προκλητική ρητορική της, προσπαθεί εδώ και πολλά χρόνια να φέρει την Ελλάδα στο τραπέζι των διμερών διαπραγματεύ...







Η Τουρκία, υπηρετώντας την προκλητική ρητορική της, προσπαθεί εδώ και πολλά χρόνια να φέρει την Ελλάδα στο τραπέζι των διμερών διαπραγματεύσεων. 

Η παραβατική συμπεριφορά των γειτόνων μας δεν αποτελεί έκπληξη. Η χώρας μας έχει δουλέψει με συγκεκριμένο σχέδιο σε επίπεδο διπλωματίας και η διεθνοποίηση του προβλήματος είναι μια ασπίδα απέναντι στις απειλές των γειτόνων.

Βρεθήκαμε στο στούντιο του με τον κύριο Χρήστο Αργυρίου και είχαμε μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση για τα ελληνοτουρκικά. «Η Τουρκία δεν είναι ο Ερντογάν. Θα συνεχίσει να υπάρχει και αύριο. Είναι μια υπολογίσιμη δύναμη αλλά αν περάσει την κόκκινη γραμμή ίσως να πάψει να υπάρχει με τη σημερινή μορφή», μάς λέει.

Ο διεθνολόγος μας εξηγεί γιατί η γεωστρατηγική αξία της Ελλάδας είναι μεγαλύτερη απ’ όσο ενδεχομένως νομίζουμε. «Άλλο η γεωστρατηγική, άλλο η γεωπολιτική και άλλο η γεωοικονομία. Η γεωστρατηγική είναι το άθροισμά τους». 

Ο κύριος Αργυρίου στέκεται στη στήριξη που φαίνεται να έχει η Ελλάδα από τις ΗΠΑ. «Γίναμε η εναλλακτική λύση των Ηνωμένων Πολιτειών απέναντι στην Τουρκία. Πήραμε τη θέση τους. Έχει μεγαλώσει το γεωπολιτικό αποτύπωμα της χώρας μας», υποστηρίζει.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΔΩ




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.