Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Το αφεντικό της Μεσογείου.... Ο Ελληνικός Στόλος από την Κροατία μέχρι την Κάρπαθο – ΦΩΤΟ

Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις εκπέμπουν μήνυμα εγρήγορσης απέναντι στην επικοινωνιακή υστερία των γειτόνων. Του Χρήστου Μαζανίτη Μπορεί στη...





Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις εκπέμπουν μήνυμα εγρήγορσης απέναντι στην επικοινωνιακή υστερία των γειτόνων.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Μπορεί στην Τουρκία, στον απόηχο των παραληρηματικών δηλώσεων Ερντογάν, τα Μέσα Ενημέρωσης της χώρας να έχουν επιδοθεί σε πλειοδοσία επικοινωνιακής υστερίας εναντίον της Ελλάδας, οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις από τη μεριά τους ωστόσο εκπέμπουν μήνυμα εγρήγορσης και υψηλού επιπέδου ετοιμότητας, στο πλαίσιο διάφορων ασκήσεων.



Στο πλαίσιο των διεθνών συνεργασιών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σύμφωνα με τον σχεδιασμό του ΓΕΕΘΑ, διεξήχθη συνεκπαίδευση PASSEX (Passing Exercise) της Φρεγάτας (Φ/Γ) ΛΗΜΝΟΣ και του Ταχέως Περιπολικού Κατευθυνομένων Βλημάτων (ΤΠΚ) – Πυραυλάκατος ΛΑΣΚΟΣ με Μονάδες της Μόνιμης Συμμαχικής Ναυτικής Δύναμης 2 (Standing NATO Maritime Group Two – SNMG 2), στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Καρπάθου.

Κατά τη διάρκεια της συνεκπαίδευσης εκτελέστηκαν αντικείμενα σύνθεσης και ανταλλαγής τακτικής εικόνας, επικοινωνιών, ηλεκτρονικού πολέμου, προχωρητικών ελιγμών και αντιαεροπορικού πολέμου (Air Defence Exercise – ADEX) με την συμμετοχή 2 F-4 της ΠΑ.



Όπως επισημαίνει το ΓΕΕΘΑ σε σχετική του ανακοίνωση, η εν λόγω συνεκπαίδευση συνέβαλε στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας και συνεργασίας των συμμετεχόντων σε συμμαχικό πλαίσιο.

Ταυτόχρονα, καθ’ όλη την διάρκεια της εβδομάδας που μας πέρασε, το Ταχύ Περιπολικό Κατευθυνομένων Βλημάτων (ΤΠΚ) – Πυραυλάκατος ΡΙΤΣΟΣ, συμμετείχε στην πολυεθνική άσκηση «ADRION LIVEX 2022» η οποία διοργανώθηκε από την Κροατία, στην περιοχή της Αδριατικής Θάλασσας. Κατά την παραμονή του πλοίου εν όρμω στο Σπλίτ της Κροατίας την Τρίτη 07 Ιουνίου εκτελέστηκε εθιμοτυπική επίσκεψη δοκίμων της Ναυτικής Ακαδημίας της Κροατίας.



Στην άσκηση συμμετείχαν προσωπικό και μέσα του Πολεμικού Ναυτικού της Κροατίας, της Ιταλίας, της Σλοβενίας, της Αλβανίας και του Μαυροβουνίου.

Σκοπός ήταν η προαγωγή του επιπέδου διαλειτουργικότητας και συνεργασίας μεταξύ των συμμετεχόντων, με έμφαση στην αντιμετώπιση των προκλήσεων ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή της Αδριατικής και του Ιονίου Πελάγους.

Επιπρόσθετα, προσωπικό του Πολεμικού Ναυτικού (ΠΝ) στελέχωσε το εν όρμω Επιτελείο της Άσκησης, ενώ την Πέμπτη 09 Ιουνίου, στην ημέρα των διακεκριμένων επισκεπτών (DV Day), παρέστη ο Αρχιεπιστολέας του Αρχηγείου Στόλου Αρχιπλοίαρχος Χρήστος Ντεγιάννης ΠΝ.








Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.