Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Οι Ρώσοι χτύπησαν τον Κουρδαραβικό Συνασπισμό που υποστηρίζουν οι Αμερικάνοι στην Βόρεια Συρία! Εκεί που θέλουν να επιτεθούν οι τούρκοι..

Αμερικανοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι δήλωσαν στη Wall Street Journal ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν πραγματοποιήσει πολλαπλές στρατιωτικές ε...

Αμερικανοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι δήλωσαν στη Wall Street Journal ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν πραγματοποιήσει πολλαπλές στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον του συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ στη Συρία αυτόν τον μήνα. Σε αυτές περιλαμβάνεται και μια επίθεση την Τετάρτη στη φρουρά al-Tanf κατά μήκος των συνόρων με το Ιράκ στη νοτιοανατολική Συρία, αν και μέχρι στιγμής φαίνεται ότι οι επιχειρήσεις έχουν ως στόχο αμερικανικούς πληρεξουσίους, δηλαδή τοπικές αραβικές και κουρδικές παρατάξεις που υποστηρίζουν οι εκπαιδευτές των ΗΠΑ.

Δεδομένου ότι η Ρωσία ενημέρωσε τους Αμερικανούς για τις επιθέσεις εκ των προτέρων μέσω μιας γραμμής επικοινωνίας μεταξύ στρατιωτικών, το Πεντάγωνο πιστεύει ότι η Ρωσία "δεν στόχευε ενεργά τα αμερικανικά στρατεύματα αλλά παρενοχλούσε την αμερικανική αποστολή στη Συρία".

Με την al-Tanf, Αμερικανοί αξιωματούχοι περιέγραψαν ότι "ένα φυλάκιο " χτυπήθηκε από το ρωσικό πλήγμα, αλλά δεν υπήρχαν αμερικανικά στρατεύματα εκεί εκείνη τη στιγμή, σε μια επίθεση που φαίνεται να στόχευε "υποστηριζόμενους από τις ΗΠΑ μαχητές της Maghawir al-Thawra" - η οποία, σύμφωνα με τη Ρωσία, ήταν υπεύθυνη για μια προηγούμενη επίθεση με βόμβα στην άκρη του δρόμου εναντίον των στρατευμάτων της. Δεν υπήρξαν αναφορές για θύματα, καθώς οι δυνάμεις του συνασπισμού εκκενώθηκαν γρήγορα λόγω της προηγούμενης ρωσικής προειδοποίησης.

Είναι σαφές ότι πρόκειται ίσως για την πιο κοντινή σύγκρουση που έχουν έρθει ποτέ οι ρωσικές και οι αμερικανικές δυνάμεις, κάτι που το Πεντάγωνο έχει εκφράσει την επιθυμία να αποφευχθεί, αλλά δήλωσε ότι οι πρόσφατες ενέργειες της Ρωσίας αποτελούν σοβαρή "πρόκληση" και σηματοδοτούν κλιμάκωση.

"Επιδιώκουμε να αποφύγουμε τον εσφαλμένο υπολογισμό ή ένα σύνολο ενεργειών που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε περιττή σύγκρουση: αυτός παραμένει ο στόχος μας", δήλωσε ο στρατηγός του στρατού Έρικ Κουρίλα, επικεφαλής της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ. "Ωστόσο, η πρόσφατη συμπεριφορά της Ρωσίας ήταν προκλητική και κλιμακούμενη".

Το CNN πρόσθεσε σε συνέχεια του δημοσιεύματος της WSJ:

Η αρχική εκτίμηση των ΗΠΑ είναι ότι οι ρωσικές δυνάμεις είχαν πιθανότατα εντολή να ενημερώσουν τις ΗΠΑ εκ των προτέρων και να διεξάγουν τις αεροπορικές επιδρομές γνωρίζοντας ότι δεν θα έπλητταν αμερικανικά στρατεύματα και ότι οι Αμερικανοί θα προειδοποιούσαν τους συμμάχους τους, είπαν οι αξιωματούχοι.

Αλλά οι Ρώσοι πιθανότατα πέτυχαν και πάλι τον στόχο τους να "στείλουν ένα μήνυμα" στις ΗΠΑ ότι μπορούν να χτυπήσουν χωρίς να ανησυχούν για αντίποινα, δήλωσε ένας αξιωματούχος.

Υπήρξαν αρκετές "κοντινές συγκρούσεις" μεταξύ αμερικανικών και ρωσικών στρατευμάτων που επιχειρούσαν στη Συρία κατά τη διάρκεια των ετών. Οι ρωσικές δυνάμεις βρίσκονται εκεί κατόπιν πρόσκλησης της συριακής κυβέρνησης, ενώ ο πρόεδρος Άσαντ έχει αποκαλέσει τους Αμερικανούς εχθρικούς ξένους κατακτητές και έχει απαιτήσει την αποχώρησή τους. Μερικές φορές οι αντίπαλες φάλαγγες μπλοκάρουν η μία την άλλη σε αντιπαραθέσεις σε βασικούς συριακούς δρόμους κοντά σε περιοχές της αμερικανικής κατοχής, η οποία είναι πιο έντονη στα βορειοανατολικά.

Ωστόσο, ορισμένοι παρατηρητές βλέπουν στα χτυπήματα αυτού του μήνα κοντά σε αμερικανικές θέσεις ένα σκόπιμο μήνυμα ότι τα πράγματα εντείνονται σε σχέση με την Ουκρανία και το Κρεμλίνο επιδίδεται σε σύσφιξη των μυών του απέναντι στα περίπου 900 αμερικανικά στρατεύματα που εξακολουθούν να βρίσκονται στη Συρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.