Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αυτή είναι η Ισλαμική τουρκία... Τούρκος πράκτορας της ΜΙΤ και στέλεχος της Αλ-Κάϊντα, εκπαιδευτής τουρκμένων, αφέθηκε ελεύθερος από τα Εμιράτα!

Στο πλαίσιο των προσπαθειών εξομάλυνσης μεταξύ της Τουρκίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ), ένας Τούρκος τζιχαντιστής της Αλ Κάιν...




Στο πλαίσιο των προσπαθειών εξομάλυνσης μεταξύ της Τουρκίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ), ένας Τούρκος τζιχαντιστής της Αλ Κάιντα που εξέτιε ποινή ισόβιας κάθειρξης στο κράτος του Κόλπου, αφέθηκε ελεύθερος.



Ο 54χρονος Μεχμέτ Αλί Οζτούρκ, από την τουρκική επαρχία της Μερσίνας, ξεκίνησε ένα δίκτυο τζιχαντιστών το 2012 στην Τουρκία και τη Συρία και υλοποίησε έργα στο Ιράκ και σε ορισμένες αφρικανικές χώρες, ενώ χρησιμοποιήθηκε από την τουρκική υπηρεσία πληροφοριών για οπλισμό και εκπαίδευση σε τουρκμενικές ομάδες στη Συρία, σύμφωνα με την πλατφόρμα Nordic Monitor.

Ο Μεχμέτ Αλί Οζτούρκ συνελήφθη από τη Διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας των ΗΑΕ στις 20 Φεβρουαρίου 2018.

 
Στο τέλος της δίκης στις 25 Δεκεμβρίου 2018, καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη με την κατηγορία της υποστήριξης τρομοκρατικών οργανώσεων, συμπεριλαμβανομένης της ιδιότητας μέλους στο Μέτωπο Αλ Νούσρα και στην Αχράρ Αλ Σαμ καθώς παρείχε κεφάλαια και υλικοτεχνική υποστήριξη σε αυτές τις οργανώσεις.

Η τουρκική πρεσβεία παρακολούθησε στενά την υπόθεση Οζτούρκ και μάλιστα έστειλε έναν προξενικό υπάλληλο για να παρακολουθήσει τις ακροάσεις.

Όμως, όλες οι τουρκικές προσπάθειες να εξασφαλίσουν την απελευθέρωσή του απέτυχαν, πρόσθεσε η ιστοσελίδα.

Η Τουρκία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα άρχισαν να αποκαθιστούν τις σχέσεις τους τον περασμένο χρόνο, μετά από 10 χρόνια πολιτικών και μέσω αντιπροσώπων συγκρούσεων σε μέρη όπως η Λιβύη, η Αίγυπτος και το Κέρας της Αφρικής, και με κατηγορίες ότι τα Εμιράτα σχεδίαζαν να ανατρέψουν την τουρκική κυβέρνηση.



Αντιμετωπίζοντας προβλήματα στην εγχώρια οικονομία, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποφάσισε πέρυσι να εξομαλύνει τις σχέσεις με τα ΗΑΕ με την ελπίδα να προσελκύσει επενδύσεις και εμπόριο.

Μετά από μήνες συνομιλιών μεταξύ των αντιπροσωπειών της Τουρκίας και των ΗΑΕ, ο Ερντογάν πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα τον Φεβρουάριο του 2022, επιτυγχάνοντας αρκετές συμφωνίες, συμπεριλαμβανομένης της απελευθέρωσης του Μεχμέτ Αλί Οζτούρκ στις 29 Νοεμβρίου 2021.

Η απελευθέρωση του Μεχμέτ Αλί Οζτούρκ ήρθε πέντε ημέρες μετά την επίσημη επίσκεψη του διαδόχου στην Τουρκία στις 24 Νοεμβρίου 2021, σημείωσε η πλατφόρμα.




Η πλατφόρμα Nordic Monitor σημείωσε επίσης ότι ο Μεχμέτ Αλί Οζτούρκ χρηματοδότησε τους τζιχαντιστές στη Συρία μέσω της ένωσης του Bayırbucak Türkmen Dağı Kültür Eğitim ve Yardımlaşma Dernegi, μιας οργάνωσης μετώπου που συνεργαζόταν στενά με τις τουρκικές υπηρεσίες πληροφοριών.

Βοήθησε επίσης στη στρατολόγηση πολλών Τούρκων τζιχαντιστών για να πολεμήσουν στη Συρία και έδωσε ομιλίες επαινώντας τη συριακή τζιχάντ σε πολλές συγκεντρώσεις στην Τουρκία, ανέφερε η ιστοσελίδα.

Η πλατφόρμα ανέφερε ότι αρκετοί από τους συναδέλφους του Οζτούρκ «φωτογραφήθηκαν ντυμένοι με στρατιωτικές στολές και με AK-47».

Το Nordic Monitor είπε ότι συνεργάστηκε επίσης με το Humanitarian Relief Foundation (IHH), μια τουρκική φιλανθρωπική ομάδα που σχετίζεται με την Αλ Κάιντα και εργάζεται σε συνεργασία με τις τουρκικές υπηρεσίες πληροφοριών.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.