Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Λιγότερους π@π@ρες σαν κι εσένα χρειάζεται... Γενς Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ χρειάζεται υψηλότερη ετοιμότητα και ενισχυμένο οπλοστάσιο

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ συμφωνεί ότι το Κίεβο θα πρέπει να ενισχυθεί με βαρύ οπλισμό - Θα επιδιώξει να κάμψει τις αντιδράσεις τις Του...






Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ συμφωνεί ότι το Κίεβο θα πρέπει να ενισχυθεί με βαρύ οπλισμό - Θα επιδιώξει να κάμψει τις αντιδράσεις τις Τουρκίας για την έντακη της Σουηδίας και Φινλανδίας

Το ΝΑΤΟ πρέπει να αποκτήσει «ακόμη υψηλότερη ετοιμότητα» και να ενισχύσει το οπλοστάσιό του στην ανατολική πτέρυγά του μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, τόνισε χθες Τρίτη ο γενικός γραμματέας της βορειοατλαντικής συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ.

Η επισήμανση αυτή έγινε από τον Στόλτενμπεργκ μετά τις άτυπες συνομιλίες στην Ολλανδία με τον πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε και τους ηγέτες της Δανίας, της Πολωνίας, της Λετονίας, της Ρουμανίας, της Πορτογαλίας και του Βελγίου, ενόψει της συνόδου του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη στα τέλη του μήνα.

Απαντώντας στη χθεσινή έκκληση του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι για περισσότερα οπλικά συστήματα μεγάλου βεληνεκούς, ο Στόλτενμπεργκ δήλωσε πως συμφωνεί ότι το Κίεβο θα πρέπει να ενισχυθεί με βαρύ οπλισμό, αλλά απέφυγε να υπεισέλθει σε περαιτέρω λεπτομέρειες.

«Συμμεριζόμαστε (την άποψη) ότι είναι κρίσιμο να χάσει η Ρωσία αυτόν τον πόλεμο», είπε ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε σε δημοσιογράφους στη Χάγη. «Εφόσον δεν μπορούμε να έχουμε απευθείας σύγκρουση μεταξύ στρατιωτικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας, αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να διασφαλίσουμε ότι η Ουκρανία μπορεί να πολεμήσει διαθέτοντας πρόσβαση σε όλα τα απαραίτητα οπλικά συστήματα».

Ερωτηθείς για την προοπτική ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, ο Γενς Στόλτενμπεργκ είπε πως επιδιώκει - στο πνεύμα της ενότητας της Συμμαχίας - να καμφθούν οι αντιδράσεις της Τουρκίας, η οποία εμφανίζεται οργισμένη για τη στήριξη που λέει ότι προσφέρουν οι δύο σκανδιναβικές χώρες - ιδιαίτερα η Σουηδία - σε μέλη του PKK, που η Άγκυρα θεωρεί «τρομοκρατική» οργάνωση.

Μετά την εισβολή των ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία, την 24η Φεβρουαρίου, την οποία η Μόσχα χαρακτηρίζει «ειδική στρατιωτική επιχείρηση», το ΝΑΤΟ έχει ενισχύσει την παρουσία του στη Βαλτική. Ο Στόλτενμπεργκ προανήγγειλε τη λήψη απόφασης για την περαιτέρω ενίσχυση της Συμμαχίας στη σύνοδο του ΝΑΤΟ την 29η και 30ή Ιουνίου στην ισπανική πρωτεύουσα.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.