Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ερντογάν: Η Ελλάδα κάνει επίδειξη με αεροπλάνα - Συνομιλίες «γιοκ» αν δεν «διορθώσει τα λάθη της»

Ο Τούρκος πρόεδρος συνεχίζει να δυναμιτίζει το κλίμα λέγοντας πως δεν θα υπάρχουν διμερείς συνομιλίες στο Ανώτατο Συμβούλιο Στρατηγικής Συνε...








Ο Τούρκος πρόεδρος συνεχίζει να δυναμιτίζει το κλίμα λέγοντας πως δεν θα υπάρχουν διμερείς συνομιλίες στο Ανώτατο Συμβούλιο Στρατηγικής Συνεργασίας - «Η Αθήνα δεν έχει μάθει τίποτα από την Ιστορία;» - «Κλείσαμε μία πληγή», είπε για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί
Σε νέες προκλήσεις προέβη ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος ξεκαθάρισε πως δεν θα υπάρχουν διμερείς συνομιλίες με την Ελλάδα εάν η Αθήνα δεν… «διορθώσει τα λάθη της».

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του μίλησε μεταξύ άλλων και για την Αγία Σοφία. Όπως είπε, η κυβέρνησή του «αποκατέστησε την Αγία Σοφία στην αρχική της ταυτότητα μετά από 84 χρόνια». «(…) Κλείσαμε μια πληγή που άνοιξε στην καρδιά της κατάκτησης, δόξα τω Θεώ», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο Τούρκος πρόεδρος επανέλαβε ότι κακώς το ΝΑΤΟ επίτρεψε την επιστροφή της Ελλάδας στους κόλπους του, ενώ όσον αφορά τα F35 και την συμφωνία της Ελλάδας με τις ΗΠΑ είπε: «Η Ελλάδα κάνει επίδειξη με αεροπλάνα. Δεν έχετε μάθει τίποτα από την Ιστορία;»

Έκοψε επίσης κάθε γέφυρα με την χώρα μας λέγοντας ότι «δεν θα επαναληφθούν οι συνομιλίες με την ελληνική πλευρά αν δεν ενεργήσει σοβαρά και ειλικρινά». «Μην προσπαθήσετε να χορέψετε με την Τουρκία. Θα κουραστείτε και θα μείνετε στον δρόμο».


«Δυστυχώς αυτή η Ελλάδα δεν θα έρθει στο σωστό δρομο. Είναι το ελληνοκυπριακό λόμπι στις ΗΠΑ και μιλάνε εναντίον μας στο Κογκρέσο. Τους έχουμε βαρεθεί πλέον. Αν είσαι έντιμος, η θέση σου είναι έτοιμη μπροστά μας, αν δεν είσαι τότε μην παρεξηγείς», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Όσον αφορά στην ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, ο Ερντογάν ξεκαθάρισε ότι παραμένει εναντίον της ένταξης καθώς όπως είπε υποστηρίζουν το PKK. «Το ΝΑΤΟ, είναι ένας οργανισμός ασφάλειας και όχι ένας οργανισμός που βρίσκουν καταφύγιο τρομοκρατικές οργανώσεις».

«Ο Μητσοτάκης όπου πάει δείχνει τον χάρτη της Γαλάζιας Πατρίδας», λέει η Hurriyet




Εν τω μεταξύ, ηπολιτική και επικοινωνιακή αντεπίθεση της Ελλάδας μετά το κρεσέντο προκλητικών ενεργειών της Τουρκίας έχει εκνευρίσει τους γείτονες και πλέον δεν το κρύβουν.

Η κίνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να ενημερώσει τον Όλαφ Σολτς για τις τουρκικές προκλήσεις με παράλληλη επίδειξη του χάρτη της Γαλάζιας Πατρίδας προκάλεσε την οργή της Άγκυρας.

Λίγες ώρες αργότερα, η τουρκική εφημερίδα Hurriyet εξαπέλυσε επίθεση προς τον Έλληνα πρωθυπουργό καθώς όπως αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης «όπου κι αν πηγαίνει κουβαλάει μαζί του και καταγγέλει τον χάρτη της ''Γαλάζιας Πατρίδας''».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.