Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η απόλυτη συνομωσία... Ρωσία και Τουρκία έχουν «πολύ σημαντικές στρατιωτικές» συνομιλίες... Δόθηκαν και εντολές!

Είναι ξεκάθαρο... Στόχος είναι οι εκπαιδευόμενες και εξοπλιζόμενες από τον Αμερικανικό Στρατό Κουρδικές Μονάδες του YPG και του SDF... Η Ρωσ...



Είναι ξεκάθαρο... Στόχος είναι οι εκπαιδευόμενες και εξοπλιζόμενες από τον Αμερικανικό Στρατό Κουρδικές Μονάδες του YPG και του SDF... Η Ρωσία πετάει την σκούφια της για αυτό...


Εκπρόσωποι του ρωσικού υπουργείου Άμυνας θα είναι μέρος της αντιπροσωπείας κατά την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στην Τουρκία την επόμενη εβδομάδα.

Αυτό ανακοίνωσε χθες, 2 Ιουνίου, ο ειδικός εκπρόσωπος του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας για τις χώρες της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής, αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιχαήλ Μπογκντάνοφ .

Στην ατζέντα θα υπάρχουν και στρατιωτικά θέματα, σημείωσε ο υψηλόβαθμος διπλωμάτης.

«Τώρα θα έχουμε επαφές, οι διαπραγματεύσεις είναι πολύ σημαντικές. Και ο Λαβρόφ πηγαίνει εκεί για συναντήσεις. Θα υπάρχει και στρατιωτική συνιστώσα, συνάδελφοί μας από το Υπουργείο Άμυνας (Ρωσία), με τους Τούρκους συνάδελφους. Νομίζω ότι όλα αυτά τα θέματα θα συζητηθούν και θα διευκρινιστούν», είπε ο Μπογκντάνοφ, προσθέτοντας ότι ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας θα είναι επικεφαλής των δύο αντιπροσωπειών.

«Να μην σχολιάζουν τη τουρκική εισβολή στη Συρία»

Προέτρεψε επίσης να μην κάνουν δηλώσεις, να μην σχολιάζουν, για το θέμα της «στρατιωτικής επιχείρησης» [εισβολής] της Άγκυρας στη Συρία πριν από τις επαφές στην Τουρκία.

Την περασμένη Τετάρτη, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε την έναρξη μιας νέας φάσης στον σχηματισμό «ζώνης ασφαλείας» στη Συρία, 30 χιλιόμετρα στο εσωτερικό από τα τουρκικά σύνορα.

Δεν υπάρχει σαφής κατανόηση για τη συνάντηση των αντιπροσωπειών της Ρωσίας, της Ουκρανίας και του ΟΗΕ στην Κωνσταντινούπολη.

Την παραμονή της 1ης Ιουνίου, ο γραμματέας Τύπου του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Ντμίτρι Πεσκόφ, επέστησε την προσοχή σε αυτό, σχολιάζοντας την πρωτοβουλία της τουρκικής ηγεσίας να διεξαχθούν διαπραγματεύσεις με τη συγκεκριμένη μορφή.




Ο Ερντογάν, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας με τον Πούτιν στις 30 Μαΐου, ανακοίνωσε την ετοιμότητα της χώρας του να διοργανώσει συνάντηση της Ρωσίας, της Ουκρανίας και του ΟΗΕ στην Κωνσταντινούπολη για την «πιθανή δημιουργία μηχανισμού παρακολούθησης».


Eurasia Daily
The Hellenic Information Team
© Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.