Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Με το βλέμμα απέναντι... Έβρος: Ειδική εκπαίδευση και ασκήσεις ετοιμότητας για τους συνοριοφύλακες

Μεγάλη είναι η κινητοποίηση που υπάρχει τον τελευταίο στον Έβρο την ώρα που η τουρκική προκλητικότητα χτυπάει κόκκινο. Πρόκειται για μια τ...









Μεγάλη είναι η κινητοποίηση που υπάρχει τον τελευταίο στον Έβρο την ώρα που η τουρκική προκλητικότητα χτυπάει κόκκινο.

Πρόκειται για μια τεράστια πύλη εισόδου στη χώρα μας και στην περιοχή έχει σημάνει συναγερμός. Ο Εβρος λοιπόν έχει θωρακιστεί από 1600 συνοριοφύλακες ράμπο που έχουν μάλιστα και συγκεκριμένες αρμοδιότητες. Ο καθένας δηλαδή ξέρει την θέση που θα λάβει τον ρόλο, τον τομέα ευθύνης του, τον οπλισμό, τον εξοπλισμό, αλλά ακόμα και το όχημα που θα χρησιμοποιήσει.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ λαμβάνουν μάλιστα ειδική εκπαίδευση από στελέχη της ΕΚΑΜ που μεταξύ των άλλων περιλαμβάνουν προσομοιώσεις επιθέσεων, αμυντικές τακτικές, χρήση όπλων, παγιδεύσεις και ακινητοποιήσεις.

Την επόμενη εβδομάδα θα δουλευτούν σενάρια αποτροπής μαζικών εισχωρήσεων παράτυπων μεταναστών σε παραποτάμιες περιοχές του Εβρου, εκεί που δεν υπάρχει φράχτης.

Παράλληλα επικαιροποιήθηκαν και τα σχέδια αντίδρασης σε έκτακτα περιστατικά κρίσης όπως το Μάρτιο του 2020.

Επίσης θα προκηρυχθεί διαγωνισμός επέκτασης του φράχτη με άλλα 80 χιλιόμετρα που τοποθετούνται χρονικά ως τις αρχές του 2024. Την ίδια ώρα βρίσκεται σε λειτουργία και το αυτοματοποιημένο σύστημα καμερών στον Έβρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.