Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Βλέπει φαντάσματα ο Τατάρ και κυνηγά τον Ελληνοκύπριο δημοσιογράφο Λάζαρο Μαύρο επειδή είχε την ταυτότητα του ο Οτσαλάν!

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. Ο κατοχικός ηγέτης, Ερσίν Τατάρ, αντέδρασε έντονα σε είδηση της Τουρκικής εφημερίδα Χουριέτ, σύμφωνα με την οποία ο δημοσιογράφος...




ΛΕΥΚΩΣΙΑ. Ο κατοχικός ηγέτης, Ερσίν Τατάρ, αντέδρασε έντονα σε είδηση της Τουρκικής εφημερίδα Χουριέτ, σύμφωνα με την οποία ο δημοσιογράφος Λάζαρος Μαύρος, «ο κάτοχος του ελληνικού διαβατηρίου που χρησιμοποιούσε ο ηγέτης του PKK Αμπντουλάχ Οτσαλάν πριν τη σύλληψή του», όπως αναφέρει η εφημερίδα, συμμετείχε σε άσκηση της Εθνικής φρουράς στις ελεύθερες περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο Τατάρ, που έκανε αυτές τις δηλώσεις σε εκδήλωση εγκαινίων στην κατεχόμενη Κερύνεια, υποστήριξε πως η συμμετοχή του δημοσιογράφου σε στρατιωτική άσκηση, λαμβάνει χώρα μετά την συμμετοχή ιερέων σε ανάλογη άσκηση της Εθνικής Φρουράς.

Χαρακτηρίζοντας αυτή τη στάση της Ελληνοκυπριακής πλευράς ως «γελοία» και «απάνθρωπη», ο Τατάρ ισχυρίστηκε ότι και η Ελλάδα έλαβε μέτρα κατά της Τουρκίας στα νησιά του Αιγαίου, τα οποία είναι ενάντια στις διεθνείς συμφωνίες.

Ο Τατάρ είπε: «Η Ελλάδα πιστεύει ότι θα πολιορκήσει την Ανατολία απλώνοντας τις ενέργειές της εκεί (στα νησιά του Αιγαίου) στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί ποτέ. Το τουρκικό έθνος δεν θα το επιτρέψει αυτό. Ακολουθούμε μια διαδικασία που βασίζεται σε νόμους και διεθνείς συμφωνίες, σε συνεργασία με την Τουρκία», ισχυρίστηκε ο Τατάρ.

Υποστηρίζοντας ότι «η ΤΔΒΚ θα πάρει τη θέση που της αξίζει στον κόσμο και η οικονομική της ευημερία θα αυξηθεί στο μέλλον», ο Τατάρ σημείωσε ότι αυτή είναι η μεγαλύτερη επιθυμία τους.

Αντίδραση και από το λεγόμενο υπεξ

Εξάλλου, το λεγόμενο υπεξ σε ανακοίνωσή του αντέδρασε επίσης έντονα στο δημοσίευμα, αναφέροντας ανάμεσα σε άλλα ότι «η υποστήριξη που δόθηκε στο PKK αποτελεί σαφή ένδειξη της πολιτικής της ελληνοκυπριακής πλευράς ‘ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου’. […] Αυτό δείχνει ότι η ρητορική της ελληνοκυπριακής διοίκησης για την οικοδόμηση ενός μέλλοντος σε ειρήνη και ηρεμία είναι ανειλικρινής».

«Αυτή η προκλητική στάση της ελληνοκυπριακής πλευράς όχι μόνο διαταράσσει την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή, αλλά και βαθαίνει τη δυσπιστία μεταξύ των μερών. Η ΤΔΒΚ είναι αποφασισμένη να προστατεύσει τα πολιτικά δικαιώματα και συμφέροντα του τουρκοκυπριακού λαού με την υποστήριξη της μητέρας πατρίδας Τουρκίας, της μοναδικής προστάτιδας της ασφάλειάς της στο νησί», αναφέρεται στην ανακοίνωση.




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.