Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ουκρανία: Συνελήφθησαν δύο Αμερικανοί μισθοφόροι – Δεν τους αναγνωρίζει ως αιχμαλώτους πολέμου η Μόσχα

Σε πλήρη εξέλιξη είναι ένα θρίλερ με δύο Αμερικανούς που πολεμούσαν στην Ουκρανία ως μισθοφόροι, αλλά συνελήφθησαν από ρωσικές δυνάμεις. Ο...



Σε πλήρη εξέλιξη είναι ένα θρίλερ με δύο Αμερικανούς που πολεμούσαν στην Ουκρανία ως μισθοφόροι, αλλά συνελήφθησαν από ρωσικές δυνάμεις. Οι δύο Αμερικανοί πολεμούσαν με την πλευρά των ουκρανικών δυνάμεων, ωστόσο συνελήφθησαν μετά από συμπλοκή με ρωσικές δυνάμεις.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων της Ρωσίας, Ria Novosti, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πέσκοφ, τόνισε στα ΜΜΕ των ΗΠΑ ότι οι δύο Αμερικανοί αιχμάλωτοι «δεν καλύπτονται από τη Συνθήκη της Γενεύης» επειδή δεν είναι μέλη των τακτικών δυνάμεων των εμπολέμων πλευρών, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων της Ρωσίας, Ria Novosti.

Όπως μεταδίδει το Sky News, η ρωσική πλευρά υποστηρίζει ότι οι επαγγελματίες πολεμιστές, ήταν «μισθοφόροι» που ασχολούνταν με παράνομες δραστηριότητες και πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη για τα «εγκλήματά» τους. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ φέρεται, επίσης, να είπε ότι οι αιχμάλωτοι πυροβόλησαν εναντίον Ρώσων στρατιωτικών και έθεσαν τη ζωή των Ρώσων σε κίνδυνο.

Ποιοι είναι οι συλληφθέντες

Σύμφωνα πάντα με το SkyNews, οι οικογένειες του 39χρονου Alexander Drueke και του 27χρονου Andy Huynh επιβεβαίωσαν ότι οι δύο άντρες αγνοούνται από την περασμένη Τετάρτη και υπήρχαν έντονες ανησυχίες ότι μπορεί να πιάστηκαν αιχμάλωτοι. Την ίδια ώρα, τα ρωσικά ΜΜΕ μετέδωσαν μέσω Telegram δύο ξεχωριστά βίντεο, στα οποία απεικονίζονται οι δύο φερόμενοι αιχμάλωτοι.

Στο ένα βίντεο, ένας άνδρας με γένια και αμερικανική προφορά μιλάει σε μια κάμερα και λέει: «Με λένε Alexander Drueke, είμαι ενάντια στον πόλεμο» και επαναλαμβάνει «είμαι κατά του πολέμου» στα ρωσικά.

Σε ένα άλλο βίντεο δύο δευτερολέπτων, ο άνδρας που αναγνωρίστηκε ως ο Andy Huynh, ακούγεται να λέει «είμαι κατά του πολέμου» στα ρωσικά.

Ωστόσο πρέπει να σημειωθεί ότι το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δεν έχει επιβεβαιώσει τη σύλληψη των δύο ανδρών.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.