Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τι κότα είναι αυτή...;;; Ο Ακάρ στέλνει μήνυμα για διάλογο: Με… διαφορετικό πρόσωπο μετά την έντονη αντιπαράθεση με Έλληνες βουλευτές

Αντιφατικά είναι τα μηνύματα που εκπέμπονται από την Τουρκία. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιμένει σε επιθέσεις εναντίον της Ελλάδας, ενώ ο Χου...





Αντιφατικά είναι τα μηνύματα που εκπέμπονται από την Τουρκία. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιμένει σε επιθέσεις εναντίον της Ελλάδας, ενώ ο Χουλουσί Ακάρ καλεί σε διάλογο.

Λίγες ώρες μετά την έντονη αντιπαράθεση που είχε με τους Έλληνες βουλευτές στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας έστειλε ένα εντελώς διαφορετικό μήνυμα σε σχέση με όσα είχαν προηγηθεί στη συνεδρίαση.

Σε δήλωσή του στην «Καθημερινή» ο Χουλουσί Ακάρ τόνισε ότι «είμαστε έτοιμοι να επιλύσουμε όλα μας τα προβλήματα με συνομιλίες και συναντήσεις. Ήδη υπάρχουν προσπάθειες που έχουν γίνει. Όπως οι διερευνητικές επαφές και θέλουμε να ολοκληρωθούν».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «υπάρχουν τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και οι συναντήσεις στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ. Εμείς είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε άμεσα αυτές τις συναντήσεις, όπως είμαστε έτοιμοι να συναντηθούμε και να συνομιλήσουμε με τους Έλληνες ομολόγους μας. Όπως αν υπάρξει ευκαιρία, όταν πάμε στις Βρυξέλλες, είμαι έτοιμος να συναντηθώ με τον Νίκο».

Σχετικά με τις δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων που αναφέρουν ότι η Άγκυρα θα αμφισβητήσει την κυριαρχία νησιών, ο κ. Ακάρ απάντησε:

«Εμείς σεβόμαστε την εδαφική ακεραιότητα, την πολιτική ακεραιότητα, όπως και τα δικαιώματα των γειτόνων μας και κυρίως της Ελλάδας. Όμως περιμένουμε και από τους γείτονές μας να σεβαστούν τα δικαιώματα και τα δίκαιά μας. Αυτά τα θέματα με συνομιλίες μπορούν να γίνουν πιο φανερά».

Στην επισήμανση ότι η Άγκυρα θέτει και ζήτημα αποστρατιωτικοποίησης των νησιών, ο κ. Ακάρ κράτησε αποστάσεις, δεν θέλησε να αναφερθεί στο περιεχόμενο των συζητήσεων που επιθυμεί η Τουρκία και δήλωσε ότι «αν αναφερθούμε μοναδικά για ένα θέμα θα δημιουργηθούν λανθασμένες εντυπώσεις, λανθασμένες αποφάσεις. 

Αυτά είναι βαθιά θέματα, θέματα που χρειάζονται εξειδίκευση. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες, όπως νομικοί, πολιτικοί, ιστορικοί και γεωγραφικοί. Υπάρχουν οι δύο συναντήσεις, οι συνομιλίες που κάναμε στην Αθήνα και μία στην Άγκυρα για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης. Από τον κύριο υπουργό, τον ομόλογό μου, ζητώ να απαντήσει όσο πιο άμεσα γίνεται. Να συναντηθούν και να συνομιλήσουν οι ειδικοί και αργότερα η πολιτική βούληση να κάνει αυτό που πρέπει».


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.