Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Θεσσαλονίκη: Αρνητικός ο Μαροκινός στην ευλογιά των πιθήκων – Έχει ανεμοβλογιά

Δεν ανιχνεύθηκε ο ιός της ευλογιάς των πιθήκων στα αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου για το ύποπτο κρούσμα που νοσηλεύεται στο νοσοκομ...







Δεν ανιχνεύθηκε ο ιός της ευλογιάς των πιθήκων στα αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου για το ύποπτο κρούσμα που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη. Το δείγμα βγήκε θετικό στην ανεμοβλογιά.

Ο 61χρονος ασθενής από το Μαρόκο είναι σε σταθερή κατάσταση και έχει ήπια συμπτώματα όπως εξανθήματα και λίγο πυρετό. Δεν έχει εμφανίσει κάποιο σύμπτωμα που να εγείρει ανησυχία και βρίσκεται σε απομόνωση σε ειδικό θάλαμο αρνητικής πίεσης.

O ασθενής θα παραμείνει σε απομόνωση ώστε να μην γίνει διασπορά της ασθένειας για 3-4 ημέρες, να επιβλέπουν οι γιατροί την κατάσταση της υγείας του και να μην υποτροπιάσει. Σε άτομα μεγάλης ηλικίας, ειδικά, υπάρχει ο κίνδυνος να προκληθεί εγκεφαλίτιδα.

Υπενθυμίζεται ότι 61χρονος έφτασε στη Θεσσαλονίκη αεροπορικώς μέσω Κωνσταντινούπολης και πήγε μόνος του στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του Νοσοκομείου.

Τα δείγματα των εξετάσεων στάλθηκαν χθες στο μικροβιολογικό εργαστήριο του ΑΠΘ και στο νοσοκομείο τα επίσημα αποτελέσματα. Για το ύποπτο κρούσμα είχε ενημερωθεί και ο ΕΟΔΥ.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.