Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Φωτιά στη Γλυφάδα: Μάχη των πυροσβεστών να ανακοπεί η πορεία της – Εντολή εκκένωσης στο Πανόραμα της Άνω Βούλας – Καίγονται σπίτια

Ενισχύεται το πύρινο μέτωπο της φωτιάς που ξέσπασε νωρίτερα σε υπαίθριο χώρο στην Άνω Γλυφάδα, καθώς οι ισχυροί άνεμοι, έντασης έως και οκτ...





Ενισχύεται το πύρινο μέτωπο της φωτιάς που ξέσπασε νωρίτερα σε υπαίθριο χώρο στην Άνω Γλυφάδα, καθώς οι ισχυροί άνεμοι, έντασης έως και οκτώ μποφώρ, τοπικά, σπρώχνουν το πύρινο μέτωπο προς το Πανόραμα της Άνω Βούλας. Ήδη έχει αρχίσει επιχείρηση εκκένωσης στις οδούς Αριστείδου, Λαμίας και Διστόμου, ενώ αναφέρονται ζημιές και σε σπίτια.

Ισχυρές δυνάμεις επιχειρούν αυτή την ώρα στο μέτωπο της πυρκαγιάς στον Υμηττό. Η φωτιά ξεκίνησε από την ‘Ανω Γλυφάδα και κατευθύνεται προς τη Βούλα.

Στη φωτιά πριν από λίγα λεπτά ενισχύθηκαν και πάλι οι δυνάμεις πυρόσβεσης και πλέον επιχειρούν συνολικά 72 πυροσβέστες με τρεις ομάδας πεζοπόρων τμημάτων και 20 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν περιοδικά 6 αεροσκάφη, 3 ελικόπτερα και ένα ελικόπτερο για εναέριο συντονισμό, ενώ κινητοποιήθηκε και ένα ακόμα ελικόπτερο του στρατού. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Οι ισχυροί άνεμοι έστρεψαν τη φωτιά προς τη Βούλα, σε περιοχή με σπίτια, η οποία πλέον απειλείται. Ο δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος ζήτησε να γίνει εκκένωση της περιοχής Πανόραμα, από την οδό Υμηττού και προς τον ορεινό όγκο και οι κάτοικοι να συνεργαστούν με τις Αρχές. Στο σημείο έχει σπεύσει από την πρώτη στιγμή ο πρόεδρος του ΣΠΑΥ (Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού) και δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος, ο οποίος μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τόνισε μεταξύ άλλων:

«Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και δεν βοηθάει ο αέρας. Η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική, με δυσκολία αναπνέουμε. Δυστυχώς η φωτιά κινείται προς το Πανόραμα και τώρα ο δήμαρχος της Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης ζήτησε εκκένωση».

Ο κ. Κωνσταντάτος είπε ακόμη: «Η φωτιά ξεκίνησε από περιοχή της ‘Ανω Γλυφάδας, όπου δυστυχώς δεν έχει γίνει καθαρισμός. Δίνουμε μάχη με τις πυροσβεστικές δυνάμεις και τους εθελοντές, για να την περιορίσουμε και να μην φτάσει σε σπίτια. Είναι η τρίτη φωτιά μέσα σε 20 ημέρες. Θέλω να ευχαριστήσω τους δημάρχους από όλες τις περιοχές, που έχουν στείλει ενισχύσεις κι αυτό δείχνει την αλληλεγγύη που υπάρχει. Είναι δύσκολη η κατάσταση αυτή τη στιγμή».

Η Πυροσβεστική, για την διερεύνηση των αιτίων έχει στείλει στο σημείο κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, το οποίο άρχισε ήδη την συλλογή στοιχείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.