Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Ο πατέρας και τα ξαδέλφια μου βίασαν και σκότωσαν την αδελφή μου»: Ένα έγκλημα «τιμής» ταράζει την Βρετανία

Η Μπεγκάλ Μαχμούντ, επιζήσασα απόπειρας στραγγαλισμού από τον ίδιο της τον αδελφό, έγραψε βιβλίο για την στυγερή δολοφονία της αδελφής της ...



Η Μπεγκάλ Μαχμούντ, επιζήσασα απόπειρας στραγγαλισμού από τον ίδιο της τον αδελφό, έγραψε βιβλίο για την στυγερή δολοφονία της αδελφής της από τον πατέρα τους και στενούς συγγενείς - Η δολοφονημένη γυναίκα είχε παραδώσει στην Αστυνομία λίστα με τα ονόματα των επίδοξων δολοφόνων της, αλλά δεν την προστάτευσε κανείς

Στις 7 Ιουλίου, ένα βιβλίο πρόκειται να κυκλοφορήσει στη Βρετανία: H Μπεγκάλ Μαχμούντ, Κούρδισσα με καταγωγή από το Ιράκ, γράφει για την δολοφονία της αδελφής της, Μπανάζ, από τον πατέρα τους, έναν θείο τους και τρία ξαδέλφια. Το βιβλίο έχει τον εύγλωττο τίτλο «Καταφύγιο πουθενά».

Η δολοφονία της Μπανάζ με στραγγαλισμό μετά από φρικτά βασανιστήρια στα οποία την υπέβαλαν οι συγγενείς της θεωρείται ένα από τα χειρότερα «εγκλήματα τιμής» στη Βρετανία. Το πτώμα της βρέθηκε μέσα σε μία βαλίτσα θαμμένη σε βάθος δύο μέτρων,σε ένα κήπο, στο Μπέρμινγχαμ, το 2006.

«Θα σε φέρουν σε μένα, έστω και μόνον το κεφάλι σου»

Η διήγηση της αδελφής - που υπήρξε θύμα απόπειρας δολοφονίας από τον ίδιο της τον αδελφό - ξεκινά από τις δικές της οικογενειακές εμπειρίες: «Μπεγκάλ, γύρνα στο σπίτι τώρα ή είσαι τελειωμένη. Έχω πληρώσει. Θα σε φέρουν σε μένα, είτε ζωντανή είτε νεκρή»: Η απειλή ηχούσε στα αυτιά μου καθώς κατέβαινα από ένα λεωφορείο στο νότιο Λονδίνο. «Θα σε φέρουν σε μένα - ακόμα κι αν είναι να φέρουν μόνον το κεφάλι σου».

Η φωνή που με βασάνιζε από τα παιδικά μου χρόνια, ήταν του πατέρα μου, του Μαχμούν Μπαμπακίρ Μαχμούντ: Στα 15 μου, οι γονείς μου προσπάθησαν να με στείλουν από το Λονδίνο, όπου ζούσαμε, στο Ιράκ, για να παντρευτώ τον πρώτο μου ξάδελφο,τον Ακάμ, που είχε σχεδόν τα διπλά μου χρόνια.

Δεν υπήρχε περίπτωση να τον παντρευτώ - και το είπα στους γονείς μου. Υπέμεινα ξυλοδαρμούς και απειλές από τον πατέρα μου για να αποφύγω εκείνο τον γάμο , το έσκασα και τελικά επέστρεψα σπίτι, έχοντας «ατιμάσει« και «ντροπιάσει» την οικογένειά μου.

Είχα να δω την μικρότερη αδελφή μου, τη Μπανάζ, πάνω από 4 χρόνια. Αν η κουρδική κοινότητα μάθαινε ότι απλώς της είχα μιλήσει, θα πληρώναμε τίμημα και αυτή και εγώ. Αλλά μου έλειπε πολύ. Έτσι, όταν ένας οικογενειακός φίλος μου τηλεφώνησε για να μου πει ότι η αδελφή μου είχε υποχρεωθεί να παντρευτεί κάποιον πολύ μεγαλύτερό της, ονόματι Μπινάρ, έφτασα εκεί αμέσως, αψηφώντας τις απειλές θανάτου.

Η Μπεγκάλ βρήκε την αδελφή της να πλένει τα ρούχα του συζύγου της στο χέρι - παρότι στο μπάνιο του διαμερίσματος δέσποζε ένα καινούργιο πλυντήριο:«Ο άνδρας μου θέλει να του τα πλένω έτσι - δεν θα σε έχω να τριγυρνάς και να μην κάνεις τίποτα, ή να βλέπεις φίλους», της έλεγε συχνά.

ΚλείσιμοΣτην πραγματικότητα, η μικρή αδελφή ένιωθε σαν υπηρέτρια του συζύγου της - αλλά επισήμανε στην Μπεγκάλ ότι αν δεν έκανε ό,τι της έλεγε ο Μπινάρ, απλώς θα την χτυπούσε. «Ορκίζομαι, ότι αν τον δω, θα τον σκοτώσω», ήταν η αντίδραση της Μπεγκάλ, που συμφώνησε με την αδεφή της ότι θα προσπαθούσαν να ξανασυναντηθούν. Ηταν ωστόσο η τελευταία φορά που θα την έβλεπε ζωντανή.

«Το παιδί του διαβόλου» και ο πρώτος ξυλοδαρμός

Η Μπεγκάλ γεννήθηκε το 1985, στο βόρειο Ιράκ, στην περιοχή των Κούρδων, από γονείς Σουνίτες, συντηρητικούς μουσουλμάνους. Έφαγε για πρώτη φορά πολύ ξύλο από τον πατέρα και την μητέρα της στα έξι της χρόνια, όταν από περιέργεια άγγιξε τα δάκτυλα ενός ξαδελφού της. «Είσαι παιδί του διαβόλου», της φώναζαν ο πατέρας και η μάνα της, ενώ τη χτυπούσαν.




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.