Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τούρκος καθηγητής: Το ερώτημα είναι τι μπορεί να κάνει η Αμερική στην Τουρκία μέσω της Ελλάδας

''Το 1947 τα νησιά τα οποία αποκαλούνται Δωδεκάνησα αφαιρούνται από την Ιταλία και δίνονται στην Ελλάδα'' Το σωστό ερώτημα ...









''Το 1947 τα νησιά τα οποία αποκαλούνται Δωδεκάνησα αφαιρούνται από την Ιταλία και δίνονται στην Ελλάδα''

Το σωστό ερώτημα δεν είναι τι μπορεί να κάνει η Ελλάδα στην Τουρκία, αλλά πρέπει να συζητήσουμε τι μπορεί να κάνει η Αμερική στην Τουρκία μέσω της Ελλάδας» αναρωτιέται ο Εράι Γκιουτσλουέρ, Τούρκος απόστρατος, καθηγητής πανεπιστημίου και στέλεχος του Κέντρου Στρατηγικών Ερευνών Ευρασίας.

Τα Δωδεκάνησα…


Μιλώντας στον τουρκικό τηλεοπτικό σταθμό HABER GLOBAL, αναφέρεται κατ’ αρχάς στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των Δωδεκανήσων, λέγοντας ότι «δόθηκαν προσωρινά στην Ιταλία, προσωρινά». σύμφωνα με την ιστοσελίδα tourkikanea.gr.

«Το 1947 τα νησιά τα οποία αποκαλούνται Δωδεκάνησα αφαιρούνται από την Ιταλία και δίνονται στην Ελλάδα» προσθέτει ο τούρκος καθηγητής.

«Δηλαδή, νησιά τα οποία είχαν παραχωρηθεί προσωρινά και έπρεπε να επιστρέψουν σε εμάς, δόθηκαν στην Ελλάδα. Δηλαδή υπάρχει ήδη θέμα κυριαρχίας σε αυτά τα νησιά. Δηλαδή υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στο θέμα της ιδιοκτησίας των νησιών αυτών» επιμένει ο Εράι Γκιουτσλουέρ.

Συνεχίζοντας την ανάλυσή του, και κάνοντας λόγο για την αντιπαλότητα της Ελλάδας με την Τουρκία, σημειώνει:
…και οι ΗΠΑ

«Εδώ, το σωστό ερώτημα δεν είναι τι μπορεί να κάνει η Ελλάδα στην Τουρκία, αλλά πρέπει να συζητήσουμε τι μπορεί να κάνει η Αμερική στην Τουρκία μέσω της Ελλάδας».


Και προσθέτει: «Πληθυσμός 10 εκατομμυρίων και συνολική έκταση 192.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων μαζί με τα νησιά, δηλαδή η έκταση είναι σκόρπια δεν είναι ομογενοποιημένη όπως η Ανατολία όπως η Τουρκία. Για αυτούς τους λόγους δεν μπορεί να κάνει τίποτε».


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.