Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΓΕΕΘΑ: Γιατί ο Φλώρος βράβευσε τον Κυβερνήτη του Υποβρυχίου «Πιπίνος»

Το Υ/Β ΠΙΠΙΝΟΣ πρώτευσε στα επιμέρους περιβαλλοντικά, ενεργειακά, οικονομικά, εκπαιδευτικά και επικοινωνιακά κριτήρια βάσει των οποίων αξιο...





Το Υ/Β ΠΙΠΙΝΟΣ πρώτευσε στα επιμέρους περιβαλλοντικά, ενεργειακά, οικονομικά, εκπαιδευτικά και επικοινωνιακά κριτήρια βάσει των οποίων αξιολογήθηκε
Την Παρασκευή 03 Ιουνίου 2022 ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος βράβευσε τον Κυβερνήτη του Υποβρυχίου (Υ/Β) ΠΙΠΙΝΟΣ ως «Φίλο του Περιβάλλοντος» των Ενόπλων Δυνάμεων για τις περιβαλλοντικές δράσεις που ανέλαβε και υλοποίησε εντός του 2021.

Στην εκδήλωση που έλαβε χώρα στην αίθουσα «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ» και με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, παραβρέθηκαν επίσης ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ, ο Υπαρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γεώργιος Κέλλης ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΣ, ο Υπαρχηγός ΓΕΑ Υποπτέραρχος (Ι) Δημοσθένης Γρηγοριάδης ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΑ, ο Αρχηγός Στόλου Αντιναύαρχος Παναγιώτης Λυμπέρης ΠΝ, ο Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ και ο Επιτελάρχης ΓΕΕΘΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Κωνσταντίνος Κελλάρης.

Το Υ/Β ΠΙΠΙΝΟΣ παράλληλα με την επιτυχή εκτέλεση της κύριας αποστολής του πρώτευσε όπως προέκυψε από την τελική βαθμολογία που έλαβε στα επιμέρους περιβαλλοντικά, ενεργειακά, οικονομικά, εκπαιδευτικά και επικοινωνιακά κριτήρια βάσει των οποίων αξιολογήθηκε.

Ενδεικτικές περιβαλλοντικές δράσεις που αναπτύχθηκαν από το προσωπικό του Υ/Β ΠΙΠΙΝΟΣ ήταν η ορθολογική διαχείριση απορριμμάτων μέσω του συστήματος ανακύκλωσης, η αξιοποίηση στο μέγιστο βαθμό του συστήματος αφαλάτωσης που διαθέτει το Υ/Β, καθώς και η αποφυγή παραγωγής αποβλήτων ελαίων.

Επιπλέον, το Υ/Β ΠΙΠΙΝΟΣ κατέγραψε θαλάσσιες περιοχές που διαβιούν θηλαστικά και αξιολόγησε θαλάσσια περιβαλλοντικά δεδομένα που συμβάλλουν στην επιστημονική έρευνα για την προστασία της θαλάσσιας ζωής και της βιοποικιλότητας.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, κατά τον σύντομο χαιρετισμό του, επεσήμανε ότι η βράβευση του «ΦΙΛΟΥ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ» έχει καταστεί ορόσημο και αναδεικνύει την βαρύτητα που αποδίδουμε στον σεβασμό του περιβάλλοντος στο οποίο ζούμε και καλούμαστε να επιχειρήσουμε, τονίζοντας ότι η εν λόγω βράβευση αποτελεί το έναυσμα και το παράδειγμα στην κατεύθυνση της ενδυνάμωσης του αισθήματος της περιβαλλοντικής ευθύνης και συνείδησης στα στελέχη και στις Μονάδες και των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Επιπρόσθετα τόνισε ότι λόγω και της συνεχιζόμενης κρίσης στην Ουκρανία η οποία προκαλεί σημαντική αύξηση τιμών των ενεργειακών πρώτων υλών, η εξεύρεση λύσεων για την επίτευξη οικονομιών κλίμακος αποτελεί το ζητούμενο και συντελεί στην εύρυθμη λειτουργία των Ενόπλων Δυνάμεων και του κοινωνικού συνόλου εν γένει.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ συνεχάρη τον Κυβερνήτη, τους Αξιωματικούς και το Πλήρωμα του Υ/Β ΠΙΠΙΝΟΣ, καθώς και τους υπόλοιπους συμμετέχοντες στον θεσμό, για την περιβαλλοντική τους ευαισθητοποίηση.

Κλείνοντας τον χαιρετισμό του, επεσήμανε ότι η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για τις Ένοπλες Δυνάμεις οι οποίες έχουν αναλάβει περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες και δράσεις, με σκοπό τόσο την περιστολή του λειτουργικού κόστους όσο και την αναβάθμιση του «πράσινου» αποτυπώματος των στρατοπέδων, των υπηρεσιών και των μονάδων τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.