Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Πολεμική Αεροπορία: Σχολές που αναδεικνύουν τους κορυφαίους –Αρτιότητα και κατάρτιση σε Ικάρων, ΣΜΥΑ

Με σχέδιο, μεθοδικότητα και σαφή στόχευση, η παγκοσμίου φήμης Σχολή Ικάρων, η παλαιότερη στρατιωτική αεροπορική ακαδημία του κόσμου και η Σ...




Με σχέδιο, μεθοδικότητα και σαφή στόχευση, η παγκοσμίου φήμης Σχολή Ικάρων, η παλαιότερη στρατιωτική αεροπορική ακαδημία του κόσμου και η Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Αεροπορίας προσφέρουν ολόπλευρη, αρμονική και ισόρροπη ανάπτυξη των διανοητικών και ψυχοσωματικών δυνατοτήτων των σπουδαστών τους, με σκοπό την ανάδειξη ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων, επαγγελματικά, κοινωνικά, πνευματικά και ηθικά άρτιων. 

Η ενίσχυση της Πολεμικής μας Αεροπορίας με τα πιο σύγχρονα αεροσκάφη σε παγκόσμιο επίπεδο, απαιτεί πιλότους και μηχανικούς άριστα εκπαιδευμένους, με απόλυτη συνείδηση του λειτουργήματος που επιτελούν, ώστε να καταφέρουν να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις δυνατότητές τους και την ισχύ τους. Τι απαιτεί αυτό; Απόλυτη προσήλωση στο στόχο, πειθαρχία, επαγγελματική αρτιότητα, κατάρτιση, εξειδίκευση και δια βίου επιστημονική ενημέρωση. Αυτά παρέχουν η Σχολή Ικάρων και η ΣΜΥΑ, αναδεικνύοντας τους επόμενους υπερασπιστές του ελληνικού εναέριου χώρου, τους κορυφαίους πιλότους και μηχανικούς της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

Με τόλμη, με ανδρεία και σπουδαίες ικανότητες, είναι αυτοί που θα εξελιχθούν σε κυρίαρχοι πάνω από τον «ιερό» θαλάσσιο χώρο του Αιγαίου. Μάχιμοι και ετοιμοπόλεμοι κάθε στιγμή, οι «αετοί» της Πολεμικής Αεροπορίας θα απλώνουν τα φτερά τους δημιουργώντας μια τεράστια ασπίδα που προστατεύει κάθε σπιθαμή του Αρχιπελάγους. Σε κάθε τους δράση, πριν από κάθε πτήση οποιουδήποτε αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας θα έχουν δίπλα τους ένα ολόκληρο σύστημα που θα εγγυάται την επιτυχία κάθε αποστολής. Από μηχανικούς και τεχνικούς διαφόρων ειδικοτήτων, μέχρι ελεγκτές radar και μετεωρολόγους.

Ας δούμε όμως αναλυτικά τι περιλαμβάνουν οι σπουδές στη Σχολή Ικάρων και στη ΣΜΥΑ.
Σχολή Ικάρων

Η Σχολή Ικάρων (ΣΙ), στα πλαίσια των σπουδών της, παράγει και μεταδίδει τη γνώση στους σπουδαστές της με την έρευνα και διδασκαλία της αεροπορικής επιστήμης και τεχνολογίας, καθώς και των συναφών θεωρητικών, θετικών και εφαρμοσμένων επιστημών.

Αναπτύσσει τις στρατιωτικές αρετές και τη στρατιωτική αγωγή, ώστε να διαμορφώνει αξιωματικούς της Πολεμικής Αεροπορίας με στρατιωτική και αεροπορική συνείδηση, μόρφωση ανώτατου επιπέδου, καθώς και κοινωνική, πολιτιστική και πολιτική παιδεία και αγωγή, παρέχοντάς τους τα εφόδια για να καταστούν ικανοί ηγήτορες με άρτια επαγγελματική και επιστημονική κατάρτιση.

Αποστολή της Σχολής Ικάρων είναι να παρέχει στην Πολεμική Αεροπορία μόνιμους Αξιωματικούς, με κατάλληλη εκπαίδευση και αγωγή, για την κάλυψη των αναγκών της, να παράγει γνώση και να προάγει την έρευνα περί την αεροπορική και αεροδιαστημική επιστήμη και τεχνολογία και να υποστηρίζει το επιχειρησιακό έργο της ΠΑ με τα μέσα και το προσωπικό που διαθέτει.

Η εκπαίδευση

Η διάρκεια σπουδών στη ΣΙ είναι τετραετής και δύναται να αυξηθεί με τροποποίηση του Οργανισμού της ΣΙ, κατόπιν σχετικής εισήγησης του ΑΑΣ Η εκπαίδευση στη ΣΙ κατανέμεται σε εκπαιδευτικά έτη. Κάθε εκπαιδευτικό έτος ξεκινά την 1η Σεπτεμβρίου και λήγει την 31η Αυγούστου του επόμενου ημερολογιακού έτους, με διακοπές στις εορτές των Χριστουγέννων και του Πάσχα, καθώς και κατά τη θερινή περίοδο, ανάλογα με τις ανάγκες της ΣΙ. Το ακαδημαϊκό έτος έχει την ίδια χρονική διάρκεια με το εκπαιδευτικό έτος και οργανώνεται σε δύο ακαδημαϊκά εξάμηνα (χειμερινό και εαρινό).

Το χειμερινό εξάμηνο αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου κάθε ημερολογιακού έτους και λήγει την ημέρα περάτωσης των εξετάσεων του χειμερινού εξαμήνου. Το εαρινό εξάμηνο αρχίζει αμέσως μετά την περάτωση των εξετάσεων του χειμερινού εξαμήνου και λήγει την 31η Αυγούστου του ιδίου ακαδημαϊκού έτους. Με απόφαση του ΕΣ μπορεί να ορισθεί διαφορετική ημερομηνία έναρξης και λήξης του εκπαιδευτικού έτους και των ακαδημαϊκών εξαμήνων. Κάθε ακαδημαϊκό εξάμηνο περιλαμβάνει τουλάχιστον δεκατρείς (13) εβδομάδες διδασκαλίας και δύο (2) εβδομάδες για εξετάσεις.

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.